Nakon 30 godina uvodi se direktan let iz Hrvatske za SAD

Nakon 30 godina uvodi se direktan let iz Hrvatske za SAD

IZ HRVATSKE turističke zajednice izvijestili su da je tijekom ljetnog reda letenja, koji traje od 31. ožujka do 27. listopada, prema Hrvatskoj uvedena 81 nova zračna linija uključujući redovne, low cost i čarter linije i to s 24 svjetska tržišta.

Prvi tjedan ljetnog reda letenja počeo je s rekordna 252 leta što u usporedbi s prvim tjednom ljetnog rasporeda letenja prošle godine predstavlja rast od 30 posto, kažu u HTZ-u.

Najviše letova u prvom tjednu bilježe zračne luke u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku. 

Uvodi se sezonska linija Philadelphia-Dubrovnik te cjelogodišnja Rijeka-Beograd

Najveća vijest je uvođenje sezonske linije Philadelphia-Dubrovnik koja kreće početkom lipnja, a uvodi se i cjelogodišnja linija Rijeka-Beograd. 

"Nove aviolinije i povećanje broja rotacija su, između ostaloga, i rezultat aktivnosti Hrvatske turističke zajednice. Suradnju s avioprijevoznicima ostvarujemo kroz programe strateških promotivnih kampanja na emitivnim tržištima, koje za cilj imaju pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne i prometno dobro povezane cjelogodišnje destinacije. Posebno nas veseli nova interkontinentalna linija na relaciji Philadelphia-Dubrovnik, koja nas nakon gotovo 30 godina po prvi puta spaja s tržištem SAD-a", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je u ovoj godini za strateška marketinška partnerstva s turoperatorima i avioprijevoznicima osigurano nešto više od 40 milijuna kuna.

Najviše novih linija pokrenuo Ryanair

Gledajući po tržištima, najviše novih linija, odnosno njih 14, kreće iz gradova Njemačke, a potom slijedi 12 novih linija s tržišta UK-a, 8 linija iz Francuske, 5 linija iz Italije, 4 linije iz Nizozemske, itd. Analizirajući ljetni red letenja po broju rotacija, najviše je rotacija planirano između Hrvatske i Njemačke, UK-a, Francuske, Austrije i Švicarske.  

Najviše novih linija letjet će prema zračnim lukama u Zadru, Splitu, Dubrovniku, Puli i Rijeci. Većina hrvatskih zračnih luka u ovoj godini također bilježi i povećanje broja rotacija u odnosu na prethodnu sezonu, a prema apsolutnom broju najavljenih novih rotacija prednjače zračne luke u Zadru s povećanjem od 25 posto, Puli s povećanjem od 7 posto i Dubrovniku s rastom od 4 posto.

Od zračnih prijevoznika, najviše novih linija pokrenuo je Ryanair, njih 15, a valja spomenuti i 8 novih linija prijevoznika Volotea, 6 novih linija TUI-ja te 5 novih linija easyJeta.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara