Nakon Imotskoga Linić pozvao Sanadera na sučeljavanje

PRVI na koalicijskoj listi SDP-a, Libre i LS-a u X. izbornoj jedinici Slavko Linić danas je Splitu pozvao prvog na HDZ-ovoj listi u istoj izbornoj jedinici Ivu Sanadera na televizijsko sučeljavanje jer, kako je rekao, to je jedino primjereno za razliku od diskvalifikacija kakve su se čule od Sanadera u Imotskom, što je, po mišljenju drugog s liste SDP-a Marina Jurjevića, rezultiralo jučerašnjim izgredom kad su njih dvojica napadnuta.

Linić i Jurjević danas su u Splitu održali tiskovnu konferenciju u povodu jučerašnjeg izgreda u Imotskom kad su gađani jajima.

"Ako Sanader ne želi prihvatiti moj poziv, želio bih se i s drugim nositeljima izbornih lista sučeliti jer je iznimno važno da se odgovori je li hrvatska vlast u posljednje četiri godine krenula razvojnim trendom,izjavio je Linić. Po njemu, građanima treba odgovoriti ono što je važno za njihov život- hoće li im novoizabrana vlast omogućiti stabilne plaće, rast mirovina, kakva će biti porezna politika i dr. Zato je sučeljavanje bitno, ono je jedino primjereno za razliku od diskvalifikacija kakve su se prije dva dana čule od Sanadera u Imotskom", ocijenio je Linić. "Zar je uistinu moguće da sam ja osoba koja je četiri godine uništavala Hrvatsku, a sada će uništiti Split, kako je rekao Sanader u Imotskom", pitao je Linić.

Jurjević je ustvrdio kako Sanader ne prihvaća Linićev poziv na sučeljavanje iz straha jer SDP razgovara argumentima, a ne diskvalifikacijama. "Žao nam je što je toliko poruka mržnje Sanader prije dva dana uputio iz Imotskog, te se zato ne čudimo jučerašnjem izgredu. Molimo sve stranke da ne nastupaju na taj način, govorom mržnje", rekao je Jurjević. Kako je ocijenio, SDP izbornu kampanju vodi čisto "i ne vozi simpatizere od mjesta do mjesta, kao što radi HDZ, koji je u Imotski, Vrgorac i Brač vodio tri puna autobusa svojih glasača". Nemojmo voditi Hrvatsku u barbarizaciju jer Europa onda postaje nedostižan san, poručio je Jurjević.

Linić i Jurjević su na pitanja novinara kazali kako su jučer dostojanstveno reagirali, znajući da to nije prava slika Imotskog. Na novinarsku primjedbu da se i po svijetu događa da političari dobiju pokoje jaje, Linić je odgovorio da je to istina, ali kad su političari među narodom kao predstavnici vlasti, a ne kao izborni kandidati što su jučer u Imotskom oni bili. U svijetu su izbori svetinja, i oni se ne smiju ometati, kazao je Linić.
Jurjević je izjavio da nisu samo letjela jaja, nego je bilo i čaša, te da je Linić dobio i ogrebotinu na čelu. Kad se izgred završio, mnogi su se ispričavali i pozivali nas na kavu, kazao je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara