"Nakon mafije, Kirin se obračunava i sa sindikatima"

SINDIKAT državnih službenika i namještenika danas je ocijenio da su izjave ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina o štrajku tog sindikata nezgrapne i netočne.

Za ministrovu izjavu kako nema ništa protiv štrajka, ali kako ne će dopustiti da sigurnost zemlje bude ugrožena, jer su policija i vojska u posebnom sustavu nacionalne sigurnosti, u Sindikatu kažu da je upravo zahvaljujući štrajku policajaca na graničnim prijelazima otkriveno više droge i druge krijumčarene robe nego inače.

U Sindikatu podsjećaju da policajci na graničnim prijelazima ne štrajkaju, nego pomnije nego inače pregledavaju vozila i putnike, pa da sigurnost zemlje ne samo da štrajkom nije bila ugrožena nego je obratno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sindikat je, reagirajući na Kirinovu izjavu da se nisu bunili kad su im drastično smanjivane plaće a bune se kad su im povećane za tri posto, podsjetio da su štrajkali 8. prosinca 2000.

U vezi s ministrovom izjavom kako policajci s oružjem, poreznici i carinici ne mogu biti jednako plaćeni kao i službenici koji rade u klimatiziranim uredima, Sindikat je, uz ostalo, napravio usporedbu s petpostotnim dodatkom na posebne uvjete rada administrativnom osoblju u zdravstvu koje je uvela Vlada premijera Ive Sanadera.

Sindikat se pita "zašto bi u državnoj upravi trebali biti strpljivi u situaciji kad Vlada jednima daje, a drugima ne" te ustvrđuje da se "nakon mafije Kirin obračunava i sa sindikatima" koje je, kako kažu, proglasio "sigurnosno-remetilačkim čimbenikom".

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara