Nakon političke propala i građevinska karijera: Pašalić ne može vraćati kredite?

Nakon političke propala i građevinska karijera: Pašalić ne može vraćati kredite?

Tekst: I.Kri.
Foto: Arhiva

JEDAN od najistaknutijih čelnika poslijeratnog HDZ-a, Ivić Pašalić, upao je u probleme sa svojim građevinskim poslom te ne može plaćati kredite koje je podigao.

Pašalić je ušao u dva građevinska projekta od kojih se, po njegovim riječima, onaj u istarskom selu Paradiž već isplatio. Probleme mu je donijela gradnja stambenog naselja s više od 300 stanova u Odri, između Velike Gorice i Zagreba, gdje je uspio prodati samo trećinu sagrađenog. Za taj je projekt Pašalić 2008. godine podigao tri kredita ukupne vrijednosti 193 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednost zalihe samo tri milijuna kuna veća od vrijednosti kredita

Iako je glavnicu tih kredita trebao početi isplaćivati ove godine zbog problema je morao tražiti reprogramiranje te će novac početi vraćati tek 2010. godine, a trebao bi ih otplaćivati narednih 15. Pašalićeva zaliha je samo tri milijuna kuna veća od vrijednosti kredita te bi se lako moglo dogoditi da mu tvrtka Kapital Konzalting propadne zbog nemogućnosti vraćanja novca.

Pašalić tvrdi kako u tu zalihu ulazi oko dvjestotinjak stanova koje nije uspio prodati te da je još uvijek pozitivan jer će zaraditi. Bivši visokopozicionirani HDZ-ovac kaže kako mu je Hypo Leasing Kroatien reprogramirao kredit zato što vjeruje u njega te je osigurana hipotekom na zemljište i stanove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara