Nakon prijetnje tužbama zbog zajebancije na Fejsu, jedno je jasno: HRT treba ugasiti bez imalo milosti

Nakon prijetnje tužbama zbog zajebancije na Fejsu, jedno je jasno: HRT treba ugasiti bez imalo milosti

Foto: Index/HRT

SVAKI put kad pomislite da HRT ne može biti luđi, oni vas iznenade. Već smo navikli na informativni program koji služi kao vladina PR agencija, na kašnjenje informativnih emisija zbog prijenosa misa, na urednice i novinarke koje se pozivaju na izvore poznate po teorijama zavjera, na besramno ulizivanje svakom vladajućem političaru, ali ovo što je jučer izveo HRT ući će u anale.

>> Dok HRT prijeti tužbama zbog zajebancije na Fejsu, njihova urednica i dalje širi laži u eter


Podsjetimo, jučer se društvenim mrežama proširio screenshot iz HRT-ova Dnevnika, na kojem se čini da su se u središnjoj emisiji HRT-a malo zeznuli i umjesto: "Kod Lošinja opažena dva velika kita", napisali: "Kod Lošinja opažena velika kita".

Montaža je nasmijala mnoge korisnike društvenih mreža i u nekom normalnom društvu tu bi priči bio kraj. No Hrvatska je sve drugo osim normalnog društva, a HRT je sve drugo osim normalnog javnog medijskog servisa.

Slijedom toga, HRT je jučer na montažu koja se proširila društvenim mrežama reagirao svojstveno samo njemu - poslali su smrtno ozbiljno priopćenje u kojem se navodi kako je "fotografija koja se tijekom današnjega prijepodneva proširila društvenim mrežama neovlašteno preuzeta te potom falsificirana i podijeljena na dijelu mrežnih portala i društvenih mreža".

Prijete tužbama onima koji ih financiraju - zbog zajebancije na Fejsu


Da stvar bude još luđa, HRT tu nije stao, pa su tako odlučili, pazite sad ovo, da će "u skladu s važećim zakonskim propisima Hrvatska radiotelevizija pokrenuti pravni postupak protiv odgovornih za falsificiranje spomenutih podataka te protiv odgovornih za njihovo objavljivanje i dijeljenje."

U prijevodu s birokratskog metajezika kakvim govore i pišu na Prisavlju - HRT prijeti tužbama svima koji na društvenim mrežama podijele zajebanciju na njihov račun.
 
Ne samo da HRT tako tužbama prijeti ljudima koji ih, svojom voljom ili protiv svoje volje, svake godine financiraju s oko milijardu kuna, nego misle da u 2017. godini mogu tužbama zaustaviti ljude da dijele bilo što na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stanje uma aparatčika koji je na HRT-u odlučio zaprijetiti tužbama zbog dijeljenja montaže na Fejsu savršeno opisuje situaciju na Prisavlju. Ti ljudi opstaju u svojim dobro plaćenim foteljama, iako nemaju ni najmanji dodir sa stvarnošću i onim što bi javni medijski servis trebao biti.

HRT ne informira, HRT dezinformira


HRT nije samo basnoslovno skup medij koji svi mi financiramo, htjeli to ili ne, HRT je medij koji ne obavlja svoju osnovnu dužnost. HRT ne informira, HRT dezinformira. HRT ne propitkuje vladajuće, HRT vladajućima viri iz guzice, a u isto vrijeme se prijeti onima koji ga financiraju zbog nevine zajebancije na Fejsu. HRT u svom znanstvenom programu širi teorije zavjere, HRT viri iz guzice svakom katoličkom popu, biskupu ili kardinalu, HRT danonoćno pumpa nacionalističku histeriju, HRT slavi vladajuće neovisno o tome tko je na vlasti. A to je tek početak priče.

O tome kako se HRT odnosi prema novcu kojim ste ga prisiljeni financirati najbolje govori izvješće Nadzornog odbora za 2016. godinu. Zabilježene su malverzacije teške desetke milijune kuna. Kako su na to reagirali vladajući u Saboru? Naravno - smijenili su Nadzorni odbor koji je upozorio na malverzacije.

Uz sve navedeno, nikoga ne bi trebalo čuditi da je HTV zapravo izuzetno slabo gledana televizija. Uz milijardu kuna prihoda iz vaših džepova, uz doslovce tisuće zaposlenih i resurse o kakvima privatne televizije mogu samo sanjati, HRT ne uspijeva proizvesti program koji bi gledatelje zadržao uz ekrane, o čemu zorno govore i podaci o gledanosti televizija.

Rješenje je jednostavno - ugasite ih!


Posljednji primjer HRT-ove bahatosti i nesposobnosti, ovaj s tužbama zbog dijeljenja sličica po Fejsu, samo je kap u čaši koja se odavno prelila.

Rješenje problema zvanog HRT je jednostavno - treba ga ugasiti. Ne treba ga reorganizirati, ne treba ga "dovesti u red" (fraza koja u Hrvatskoj u pravilu znači novu pljačku građana), treba ga jednostavno ugasiti. Riba smrdi od glave, a HRT smrdi od porte do zastave koja se vijori na vrhu zgrade na Prisavlju. Kompletan sustav HRT-a je truo, podanički, duboko koruptivan i pokvaren do srži.

Građanima bi gašenjem HRT-a u džepovima ostala milijarda kuna više svake godine, a ne bismo izgubili ništa osim servisa koji služi isključivo opsluživanju vladajuće kaste. Onih par dobrih novinara i ostalih djelatnika HRT-a ionako će naći posao na konkurentskim televizijama, a ostali ne zaslužuju bolje od noge u guzicu.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara