Napad na Todorića: Udruženi Mercator, Plodine i Billa najavljuju najpovoljnije cijene

Napad na Todorića: Udruženi Mercator, Plodine i Billa  najavljuju najpovoljnije cijene

TRGOVAČKI lanci Plodine, Mercator Hrvatska i Billa na konferenciji za novinare su predstavili osnivanje zajedničke tvrtke Mercator-Plodine-Billa d.o.o.

Mercator Hrvatska i Plodine su zajedničku tvrtku osnovali još krajem 2006, a sad im se priključila i Billa. Osnivanjem ove tvrtke primarni cilj im je da imaju zajedničku nabavu i nastup prema dobavljačima. Prihodi triju trgovačkih lanaca zajedno premašuju pet milijardi kuna.

Đozi Heberling, članica Uprave Plodina, imenovana je za predsjednicu Uprave novoosnovane tvrtke.

"Prihvaćanje Bille u naše društvo je apsolutno ispravna odluka i naša će udruga tržištu uskoro ponuditi najpovoljnije cijene", rekla je Heberling.

Cilj je konkurirati Konzumu u nabavnim cijenama te omogućiti niže cijene

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri velika trgovačka lanca očekuju kako će udruženi dobiti povoljnije cijene kod dosadašnjih dobavljača. Nadaju se da će tako moći konkurirati Konzumu u nabavnim cijenama što bi im omogućilo da ponude i povoljnije cijene od lanca Ivice Todorića. Već ove godine bi njihov zajednički udjel trebao narasti na 20 posto, čime bi se izjednačili s Konzumom.

Poznato je da Ivica Todorić danas diktira cijene prehrambenih proizvoda što mu omogućava tržišna pozicija njegovog Konzuma i tvornica iz prehrambenog sektora poput Belja te su mnogi zaključili da je Sanader aludirao na njega kada je trgovce pozivao da se odreknu dijela svojih visokih marži i snize cijene prehrambenih artikala nakon što je Hrvatsku pogodila kriza i inflacija. Vrlo brzo nakon Sanaderova vapaja je upravo Konzum prvi snizio cijene prehrambenih proizvoda, što su slijedile i ostale tvrtke.

Najjači od ova tri trgovačka lanca su riječke Plodine koje bi u budućnosti trebale postati još jače jer njihov vlasnik Mile Ćurković u sljedećih pet godina ima u planu otvoriti čak 50 dućana u Zagrebu.

D.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara