Nastavak suđenja bez Sadama Huseina u sudnici

SUĐENJE Sadamu Huseinu nastavljeno je u četvrtak u podne u Bagdadu, u odsustvu osam optuženika, među kojima bivšeg predsjednika, te njihovih odvjetnika.

Deseto saslušanje koje je počelo s dva sata zakašnjenja odvija se u prisustvu odvjetnika koje je sud odredio po službenoj dužnosti.

Sudac je objasnio početkom suđenja da su "neki optuženici odbili prisustvovati a drugi su se ponijeli na način koji je primorao sud da počne bez njih".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadamu i sedmorici suoptuženika sudi se zbog ubojstva 148 muškaraca u šijitskom gradu Dujailu 1982. godini, akciji koja je uslijedila nakon neuspjelog pokušaja atentata na Sadama Huseina.

Vođa Sadamove odvjetničke ekipe Halil al Dulaimi rekao je u srijedu da se neće pojaviti ni na kojem idućem ročištu u znak prosvjeda protiv navodne pristranosti novoga predsjednika sudskoga vijeća suca Raufa Abdela Rahmana.

Dulaimi tvrdi da Rahman osobno ima nešto protiv njegova klijenta jer je u vrijeme Sadamova režima dvaput bio osuđen u odsustvu i jer je pripadao oporbenoj Kurdskoj nacionalnoj stranci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara