Nastavlja se suđenje za zločin na Ovčari

PRED Vijećem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu nastavlja se ponovljeno suđenje za ratni zločin na Ovčari.

Vukovarci su u posljednjih nekoliko dana obilježili 16. godišnjicu od masakra koji se dogodio na Ovčari, a njihov je grad netom prije obilježavanja iste oskvrnuo troprsti Rade Leskovac i četnički grafiti. Samo dan prije početka obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. preko plakata s programom njegovog obilježavanja prelijepljeni su plakati s ratnim Šešeljevim radikalom Radom Leskovcem koji pokazujući tri prsta poručuje: "On javno govori ono što vi mislite".

Osim njega, tu je i Borisav Jović, bivši predsjednik Predsjedništva SFRJ, koji je prekjučer na srbijanskoj televiziji RTS izjavio kako se "nikome ne treba ispričati za agresiju na Vukovar  jer su u Hrvatskoj bila uzurpirana prava srpskog naroda" te kako je "JNA bila jedina legalna oružana sila koja je branila SFRJ".

Suđenje za zločin na Ovčari, odnosno pokolj više od 200 vukovarskih civila i ranjenika, se nastavlja ponovnim otvaranjem dokaznog postupka, nakon što se njih 17 jučer po treći puta izjasnilo da nisu krivi.

Za ubojstva zarobljenika u studenom 1991. godine optuženi su: Miroljub Vujović, Stanko Vujanović, Milan Lančužanin, Jovica Perić, Ivan Atanasijević, Predrag Madžarac, Milan Vojinović, Predrag Milojević, Vujo Zlatar, Goran Mugoša, Đorđe Šošić Miroslav Đanković, Predrag Dragović, Nada Kalaba, Slobodan Katić i Marko Ljuboja.

Vijeće za ratne zločine godinu dana ranije je osudilo 14 osoba na višegodišnje kazne zatvora, a dvije oslobodio optužbe.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara