Nastavljeni pregovori o plaćama u zdravstvu, očekuje se novi vladin prijedlog

Nastavljeni pregovori o plaćama u zdravstvu, očekuje se novi vladin prijedlog
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

KOLEKTIVNI pregovori nastavljeni su u Ministarstvu zdravstva, a danas se očekuje da vlada sindikatima iznese prijedlog u vezi s povećanjem plaće.

Sindikalne pregovarače dopratilo je pedesetak kolega, koji su ispred ulaza u Ministarstvo prosvjedovali noseći transparente te tražeći veće plaće i potpisivanje kolektivnog ugovora.  

Predsjednica sindikata medicinskih sestara Anica Prašnjak izjavila je prije početka pregovora kako sindikati danas očekuju ozbiljnu ponudu vlade, odnosno što to vlada nudi zaposlenima u zdravstvenom sustavu kada je u pitanju povećanje njihovih plaća. 

Prosvjedima se pridružuju Pula i Ogulin

Pregovori prošlog tjedna završili su zahtjevom sindikata da im se povećaju dodaci na uvjete rada i odgovornost između 10 i 20 posto, ovisno o radnom mjestu.

To je više u odnosu na dogovoreno 7-postotno povećanje koje su parafirali s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, a koje vlada nije prihvatila.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara te Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi i danas organiziraju mirne prosvjede nazvane "Pet do 12" u više zdravstvenih ustanova. Medicinske sestre i tehničari i drugi zaposleni ponovno će se, nakon što su to već učinili ovoga tjedna, u 11.55 sati okupiti u KBC-u Zagreb, a prosvjed je najavljen i u općim bolnicama u Puli i Ogulinu.

Sindikati su najavili da će se mirni prosvjedi nastaviti idući tjedan u drugim bolnicama - KBC-u Sestre Milosrdnice, KB-u Sveti Duh i bolnici u Vinkovcima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara