Nastavljeno suđenje rođacima Bulj zbog silovanja i ubojstva

SUĐENJE rođacima Ivanu i Pavlu Bulju, optuženima za silovanje i ubojstvo maloljetne Sinjanke Anđele Bešlić 2002. godine, nastavljeno je danas čitanjem iskaza svjedoka ispitanih tijekom istrage.

Predsjednik Sudskog vijeća Županijskog suda u Splitu Zoran Matulović izvijestio je nakon rasprave kako su danas pročitani svi iskazi s čijim se čitanjem složila obrana i optužba, te da će 4., 8., 9. i 10. ožujka biti ispitano još sedam svjedoka iz optužnice budući da obrana nije prihvatila da njihovi iskazi budu pročitani.

Sudski vještaci dr. Borben Uglešić, koji je obavio psihijatrijsko vještvo, i patolog dr. Antonio Alujević bit će ispitani 9. ožujka.

Time bi iznošenje dokaza iz optužnice bilo dovršeno, rekao je sudac Matulović, a o eventualnim prijedlozima obrane s novim svjedocima odlučit će se tijekom daljnje rasprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon toga pristupit će se iznošenju obrane i završnih riječi obrane i optužbe. Kada će presuda biti donesena još se ne može reći, poručio je predsjednik Vijeća.

Rođaci Ivan (41) i Pavao (48) Bulj optuženi su da su 3. ožujka 2002. na prijevaru i, unatoč njezinu protivljenju, malodobnu Anđelu Bešlić, koja se vraćala kući s koncerta u sinjskom diskoklubu, povezli automobilom Ivana Bulja, te je odvezli na nepristupačan predio kod Suhača.

Ondje su je silovali te je, kako bi prikrili zločin, ubili udarcima tupim predmetom po glavi. Njezino su tijelo bacili u jamu i prekrili ga suhim granjem, gdje ga je pronašao slučajni prolaznik nakon bezuspješne jednomjesečne potrage, u koju su, osim policije, bili uključeni i pripadnici Hrvatske vojske.

Suđenje rođacima Bulj započelo je u ožujku 2003., a zbog malodobnosti žrtve zatvoreno je za javnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara