"Neće EU Srbiji, nego će Srbija EU"

"Neće EU Srbiji, nego će Srbija EU"

SLOVENSKI MINISTAR  vanjskih poslova Dimitrij Rupel nakon neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova EU sa srbijanskim kolegom Vukom Jeremićem, okupljenim novinarima u Brdu kod Kranja parafrazirao je poznatu poslovicu o Muhamedu i brdu.

"Europska unija neće se približavati Srbiji, nego se Srbija mora približiti Europskoj uniji" istaknuo je Rupel.


No, isto tako Rupel je potvrdio dosadašnja nagađanja kako će Srbiji biti ukinute vize za ulazak u EU i to neposredno prije parlamentarnih izbora u toj zemlji. Što se tiče potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, što se Srbije tiče, tu stvari  baš i ne stoje tako idealno. Naime, Rupel je naglasio kako Srbija ima suglasnost gotovo svih zemalja za ulazak. Dio rečenice, "gotovo svih", odnosio se na Belgiju i Nizozemsku koji uvjetuju potpis isporukom ratnog zločinca Ratka Mladića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  
Izbjegnuta predstava

S druge pak strane Srbija je spremala predstavu ukoliko se na sjednici pojavi Hashim Thaqi. Jeremić je još jučer najavljivao kako će ukoliko se predstavnik Kosova pojavi na sastanku, bučno napustiti sjednicu. No, do predstave nije došlo jer je Jeremić napustio sastanak, ispričavši se predizbornim obvezama, tik pred dolazak Thaqija.

I.Ć.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara