Nelikvidnost u Hrvatskoj: Poduzetnik pištoljem pokušao naplatiti 150.000 kuna duga

Nelikvidnost u Hrvatskoj: Poduzetnik pištoljem pokušao naplatiti 150.000 kuna duga

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

ZAGREBAČKOM 63-godišnjem poduzetniku Vladi M. prekipjelo je zbog nelikvidnosti u Hrvatskoj te je od svog dužnika, 63-godišnjeg Lj. K., 150.000 kuna duga pokušao utjerati koristeći pištolj.

Vlado je dužnika sreo u ponedjeljak oko 17.10 sati u zagrebačkoj Hondlovoj ulici te su se prvo posvađali oko duga od 150.000 kuna za robu koju je Lj. K. podigao za instalaciju plina, a nikada je nije platio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnik izvadio nož pa je Vlado potegnuo Crvenu zastavu

Nakon svađe su se i potukli pa je Lj. K. iz džepa izvadio nož. No, dužnik je time još više naživcirao Vladu koji je potegnuo za još jednim argumentom te iz jakne izvukao pištolj Crvena zastava, koji ilegalno posjeduje. Lj. K. je nakon toga zaprijetio smrću ako mu ne vrati dug. Potpuno izbezumljen je počeo prijetiti i obitelji dužnika te ga je pištoljem gurao prema svojem automobilu.

Lj. K. je pobjegao do tramvajske stanice i događaj prijavio policiji. Plavci su Vladu kazneno prijavili zbog protupravne naplate, a dobit će prijavu i zbog ilegalnog pištolja kojim je pokušao utjerati dug. Zanimljivo je i da je Vlado prošle godine bio žrtvom utjerivača dugova, jer nije platio ratu kredita za vozilo kupljeno na leasing. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara