"Nema odmora dok je na slobodi Gotovina"

SVIM djelatnicima državnih službi koji su direktno vezani uz Akcijski plan hvatanja odbjegloga haškog optuženika i hrvatskog generala Ante Gotovine, premijer Ivo Sanader ovog je ljeta zabranio odlazak na godišnji odmor.

Takav je potez premijer poduzeo zbog ozbiljnog zahtjeva EU koja želi vidjeti konkretne rezultate u slučaju Gotovina, a kojima je uvjetovan početak pregovora o ulasku u Europsku uniju.

Diplomatski izvori bliski Ministarstvu vanjskih poslova potvrdili su da će sve službe zadužene za akciju hvatanja Gotovine ovo ljeto morati preskočiti godišnji odmor, a istu je informaciju Vjesniku potvrdio glasnogovornik Vlade Ratko Maček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpuno smo svjesni da će za eventualni jesenski početak pregovora s EU-om biti presudno sljedećih mjesec i pol dana." - kazao je anonimni izvor blizak Vladi.

Vlada će pak prvu priliku da dokaže kako u potpunosti surađuje sa Haagom imati već u rujnu kada će se održati neformalni sastanak ministara vanjskih poslova država članica EU.

Tada bi premijer i suradnici trebali, ili imati Gotovinu u Haagu, ili čvrste i kristalno jasne dokaze kako general nije u Hrvatskoj i kako je hrvatskim vlastima potpuno nedostupan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara