Nema više "Pozdrava iz Rovinja"

Tekst: N.Š.
Foto: Ilustracija

IZMJENAMA Zakona o ograničavanju upotrebe duhanskih proizvoda ponovo je dopušteno pušenje u zatvorenim prostorima, ali zabranjeno je bilo kakvo oglašavanje duhanskih proizvoda, javlja Poslovni dnevnik.

Kad istekne prijelazno razdoblje od dva tjedna, bit će zabranjeno svako isticanje logotipa, cigareta ili duhana na prodajnim mjestima. To znači velike materijalne izdatke kako za proizvođače tako i za trgovce. Naime u trgovinama, kafićima i benzinskim postajama više neće smjeti biti karakterističnih stalaka za cigarete iznad blagajne, plitica za vraćanje sitniša sa logom, a kiosci neće više smjeti u izlogu držati kutije cigareta. Mnogi od njih će izgubiti i ugovore o oglašavanju.

Izvoz reklamnih artikala na susjedna tržišta

S druge strane tvrtke proizvođači mnogo su uložili u promotivne materijale, a Adris je dosta novaca potrošio na lanac kioska iNovine koji ima vrlo  istaknute reklame za duhanske proizvode. Poznata reklama "Pozdrav iz Rovinja" također će biti zabranjena. 

"Mogu samo reći da smo legalisti i poštovat ćemo sve zakonske odluke", rekao je za Poslovni dnevnik glasnogovornik Adrisa, Petar Grubić.

Poslovni dnevnik neslužbeno saznaje da će TDR svoje reklamne artikle i stalke s logom izvesti na susjedna tržišta Srbije i BiH gdje je zakon mnogo blaži.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara