Okončana desetosatna drama u Sydneyu: Pirotehničari napokon skinuli eksploziv s djevojke

Okončana desetosatna drama u Sydneyu: Pirotehničari napokon skinuli eksploziv s djevojke

Screenshot: Nine News

AUSTRALSKI policajci i pirotehničari napokon su uspjeli osloboditi 18-godišnju djevojku Madeleine Pulver, na koju je nepoznati muškarac u predgrađu Sydneya zalijepio eksploziv.  Mark Murdoch iz lokalne policije je potvrdio da je djevojka oslobođena i da je ponovno s roditeljima.

Sve okolnosti ovog slučaja i dalje su nepoznate, ali je naprava koja je bila zakačena za djevojku i dalje "nedirnuta" te je policajci pregledavaju. Navodno je u među vremenu došlo i do neke vrste kontakta između djevojke i čovjeka koji je postavio eksplozivnu napravu.

Policija po okončanju operacije nije željela potvrditi da je riječ o nekakvoj vrsti ucjene. "Teško je pomisliti da bi se netko ovoliko potrudio oko postavljanja bombe, a da nema nekakav motiv. Međutim, još uvijek ne znamo koji je motiv u pitanju. Znam samo da se želimo dočepati onoga tko je ovo učinio", kazao je Murdoch.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija blokirala ulice

Ulice predgrađa Mosman bile su djelomično blokirane kada je policija pokušavala spasiti djevojku i deaktivirati bombu. Australski mediji javljaju da je tinejdžerica nedavno navršila 18 godina i da se priprema za završne ispite. Također napominju da je članica jedne od najbogatijih obitelji u Sydneyju.

Njezin otac, poznati biznismen, rekao je da se radi o "podmukloj igri". Uglavnom, djevojka je nazvala policiju i rekla da je "otkrila sumnjivu napravu". Mediji pišu da joj je nepoznati muškarac zalijepio eksploziv oko vrata.

Policija vjeruje da se radi o ucjeni

Mark Murdoch iz lokalne policije rekao je da se radi o "vrlo ozbiljnom i osjetljivom predmetu". Također je rekao da se djevojka ne može odmaknuti od naprave. Policija vjeruje da se radi o pokušaju ucjene te da se poruka o iznosu koji ucjenjivač traži nalazi na djevojčinom vratu, ali pirotehničari dosad još nisu uspjeli doći do nje i pročitati je.

"Pirotehničari trenutno pregledavaju napravu, dok su druge službe za hitne slučajeve ondje zbog podrške", piše u policijskom priopćenju. Glasnogovornica policije rekla je da su blokirane okolne prometnice te da su evakuirani i neki stanovnici u krugu od 250 metara. Zasad nema vijesti o eksploziji ili ozlijedama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara