"Net u školi" - projekt ministarstva prosvjete i HT-a

UGOVOR o suradnji na projektu kojim će se hrvatske škole opremiti informatičkom opremom i besplatnim pristupom internetu potpisali su danas u Zagrebu ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar i predsjednik Uprave Hrvatskog telekoma (HT) Ivica Mudrinić.

HT će projektom "Net u školi" omogućiti školama deset sati svakodnevnog besplatnog pristupa internetu i besplatno otvaranje e-mail adrese svim učenicima petih razreda osnovnih škola. Također, HT će u suradnji s Ministarstvom organizirati radionice i stručne seminare o internetu za učenike i nastavnike te pokrenuti "internet-portal".

Ministar Strugar rekao je da je riječ o doprinosu realizaciji zaključaka Vlade o ubrzanoj internetizaciji Hrvatske te izrazio nadu da će i druge tvrtke prepoznati svoj interes u tom projektu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo podići, ne samo kvalitetu obrazovnog sustava, nego pridonijeti ukupnom gospodarskom razvoju zemlje i jačanju konkurentnosti", izjavio je.

Predsjednik prve tvrtke koja se uključila u taj projekt, Ivica Mudrinić, objasnio je da HT projektom ostvaruje jednu od svojih temeljnih uloga - omogućavanje razvoja okružja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara