Nezavisna lista izbacila zastupnika koji je pretrčao Bandiću

Nezavisna lista izbacila zastupnika koji je pretrčao Bandiću
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

NAKON glasanja o proračunu Grada Zagreba za 2019. godinu priopćenjem su se oglasili iz Nezavisne liste Zagreb. Poručili su kako su Jozu Milićevića koji je glasao suprotno odluci stranke izbacili iz Nezavisne liste Zagreb.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Kažu da je odlučio glasati suprotno odluci stranke

"Tijela Nezavisne liste Zagreb (NLZG) donijela su odluku na zajedničkoj sjednici Glavnog odbora i Predsjedništva u ponedjeljak 10.12.2018. godine prema kojoj su zastupnici stranke u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Marijana Sumpor i Jozo Milićević trebali glasati protiv prijedloga proračuna Grada Zagreba za 2019. godinu. Zastupnik Jozo Milićević odlučio je glasati suprotno odluci tijela stranke i zbog toga više nije član Nezavisne liste Zagreb.

Članovi Nezavisne liste Zagreb u Gradsku skupštinu su došli na platformi koja je bila jasno usmjerena protiv gradonačelnika Milana Bandića i njegovog načina upravljanja Gradom, a proračun je temeljni akt koji omogućuje takvu lošu praksu. Ne možemo prihvatiti da zastupnici koji su od građana izabrani na opozicijskoj platformi, na kraju svojim glasovima podrže vladajuće, odnosno gradonačelnika.

Ljudi iz Hrvatske dobrim dijelom odlaze upravo zbog općeg srozavanja vrijednosti, koje se jasno vidi i u visokoj politici, prelijetanju iz jednog tabora u drugi, iz opozicije u vladajuću većinu. Vidljivo je to u Saboru, a vidljivo je nažalost i u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Često se kaže da narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje, ali moramo konstatirati da ovakvu vlast i ovakvu politiku nitko ne zaslužuje. Nastavit ćemo se boriti za građane, za bolji Zagreb i bolju Hrvatsku", poručili su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara