Nezavisne novine: Bosanski mladići - islamski dragovoljci u Iraku?

BOSANSKI mladići, uglavnom pripadnici radikalnih islamista ili vehabija dragovoljno, posredstvom neformalnih udruga, odlaze na ratišta u Afganistan, Irak, odnosno Čeceniju, dok istodobno, strani državljani dolaze u BiH i tu čekaju da budu prebačeni u navedene zemlje, potvrdio je za Nezavisne novine neimenovani izvor blizak SFOR-u.

On je izjavio da boravak tih stranaca osiguravaju mudžahedini koji su tijekom proteklog rata došli u BiH i tu zasnovali obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Taj izvor precizira da mladići iz Bosne koji odlaze na bojišnice dobijaju oko 20 tisuca Eura, te nakon kratke obuke odlaze na ratište gdje borave po nekoliko dana, a najviše dva tjedna.

Nakon povratka postaju takozvani spavači i organizacija koja ih je uputila na bojišnicu može ih pozvati u bilo kojem trenutku - pojašnjava izvor blizak stabilizacijskim snagama.

Direktor Uprave policije MUP Federacije BiH u srijedu je izjavio za Nezavisne novine kako ne posjeduje službene podatke o tim odlascima. On je već ranije potvrdio da MUP FBiH radi na dokumentiranju aktivnosti grupa i osoba za koje se sumnja da su povezane s terorističkom organizacijom Al Qaida.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara