Ni Bandić ni igrači nisu znali za oglas HDZ-a

BANDIĆ nije imao pojma da će HDZ napraviti oglas s Dinamom, kazao nam je zagrebački "ministar" zdravstva Zvonimir Šostar, dok napise o tome da će gradski SDP-ovci Duško Ljuština i Dragutin Šurbek napustiti Izvršni odbor tog kluba, nitko još nije izrijekom demantirao.

Ljuština se ne javlja na mobitel, a Šurbek je na putu, također nedostupan. Glasnogovornica Milana Bandića, Iva-Mia Erak, upitana o napisima o njihovom odlasku iz IO-a kazala nam je samo kako na "špekulacije neće odgovarati sa špekulacijama". Upitana zna li iz kontakata Bandića ili Poglavarstva s ovom dvojicom, ili njezinih kontakata s njima, je li istina da će napustiti IO Dinama, odgovara nam isto - da se neće baviti nagađanjem, iako se o nikakvom nagađanju ne radi nego o jednostavnom pitanju.

"Nije imao pojma o oglasu"

Jedino što Erak demantira jesu napisi o tome da je, ako se uzme da Grad godišnje sponzorira Dinamo sa 40 milijuna kuna, Bandić morao znati da će jučer u novinama osvanuti reklama "HDZ u srcu".

"To je apsurdno. Nije znao niti ima ikakve veze s tim", kazala je glasnogovornica. Na isti način odgovara i na "špekulacije" o tome da je ovo svojevrsna kontra koju prvi čovjek Zagreba udara prvom čovjeku SDP-a, Zoranu Milanoviću. Svrstavanje Dinama uz bok HDZ-u pokraj činjenice da je Bandić njegov počasni predsjednik, špekulira se, gradonačelnikova je osveta za bojkotiranje sjednice Gradske skupštine od strane Milanovićevaca, zbog kojeg je propao Bandićev Generalni urbanistički plan Zagreba. "Apsurdno", kaže Erak.

Šostar nam je kazao kako "nema šanse" da je Bandić, unatoč svom utjecaju, znao što sprema Dinamova uprava, a kako s Ljuštinom i Šurbekom nije kontaktirao nedavno, sam ne zna što se događa s njihovim mjestima u Izvršnom odboru. Bandić je bio iznenađen s oglasom, tvrdi Šostar.

"Takvo je vrijeme, piše se svašta, ali sasvim sigurno nije znao za to. To znam jer smo pričali o tome u dva navrata", kaže Šostar i dodaje kako su Bandića Dinamovci povrijedili.

"Pitajte Mamića zašto igrači nisu znali da će reklamirati HDZ"

"Nije ugodno kada tako nešto doživite i da, pogodilo ga je to. Ali, zbog toga i postoji višestranačje, da bi svatko birao vlast kakvu zaslužuje  pa tako i svi sportaši, uključujući nogometaše Dinama", kaže Šostar. "Više od ovoga znakovita je izjava kapetana reprezentacije Nike Kovača, koji je kazao da će igrati i za SDP i za HDZ i sve ostale stranke", kaže Šostar.

Na pitanje o tome kako doživljava izjavu Dinamovca Marija Mandžukića koji je kazao kako igrači nisu znali da će njihovi potpisi biti stavljeni u službu HDZ-ove propagande, i da je to bila jednostrana odluka Uprave kluba, Šostar odgovara: "Što ta izjava znači treba upitati Upravu Dinama i Zdravka Mamića".

A.B.
Foto: I.L., H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara