Nikola Gusić Janjić osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva torcidaša

Nikola Gusić Janjić osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva torcidaša
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

NEŠTO POSLIJE 12:30 na splitskom Županijskom sudu počelo je čitanje presude Nikoli Gusiću Janjiću za ubojstvo torcidaša Ivana Mate Blaževića. U zgradi suda je dosta interventnih policajaca jer se očekivao dolazak navijača.

Nikola Gusić Janjić proglašen je krivim. Osuđen je na 12 godina zatvora.

Sud je ustanovio kako je Gusić Janjić Blaževiću nanio ozlijede u namjeri da mu oduzme život. U kaznu mu je uračunato vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru. Istražni zatvor mu se pak produljuje do pravomoćnosti presude.

Presudu je donijelo tročlano sudsko vijeće kojim predsjedava sudac Vladimir Živaljić, a u vrijeme njene objave pred zgradom suda okupila se skupina članova Torcide. 

Svađa ispred kafića

Blažević, poznat i po nadimku Blato, ubijen je u ranim jutarnjim satima 11. kolovoza 2017. godine na izlasku iz kafića Reket u Stobreču. Blažević i Gusić Janjić imali su sukob i na Veliki petak iste godine.

Nakon ubojstva, Gusić Janjić se mjesecima skrivao. No u rujnu iste godine se predao.

Jučer je na sudu u sklopu završnih riječi govorila majka ubijenog. Tanja Žuvela Blažević, majka ubijenog Blate, zatražila je najstrožu kaznu za Gusića Janjića, 20 godina zatvora.

"Očito je da su teze obrane montirane i lažne. Moj sin je bio mlađi i mršaviji od ubojice, a bio je i nenaoružan. Moj sin je bio voljena osoba. Imao je dosta prijatelja. Ubojica je uništio cijeli naš život. Koja cijena može biti za osobu koja je to napravila? Jedino maksimalna kazna, i to tražim zbog zaštite mene i moje djece, cijelog društva. Jedino normalno bi bilo da ga osudite na maksimalnu kaznu i liječenje. Sina mi je ubo u srce, nije mu dao nikakvu šansu za život", kazala je majka ubijenog.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara