Nisu bili sami: Sumnja se da su vatrogasci sa Čiova imali pomagače za potpaljivanje požara

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Jakov Prkić / Cropix

POSTOJE indicije da dvojica osumnjičenih vatrogasaca DVD-a Slatina sa Čiova nisu sama potpalila 13 požara. Čini se da su imali pomagače. Stvar će se nastojati razriješiti idućih dana, u istražnom postupku ispitat će se još desetak vatrogasaca sa Čiova. 

> Palili pa gasili: Za požare na Čiovu i 16,5 milijuna kuna štete osumnjičeni vatrogasci iz Slatina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Mlađan Prvan ništa ne prepušta slučaju pa je naredio vještakinji agronomske struke da procijeni štetu na više od 250 hektara izgorjelog terena. Sucu Prvanu javili su se i lovci sa Čiova. I oni se žale da im je nanesena enormna šteta.

U prijavi je inače navedena šteta od 16,5 milijuna kuna, no u konačnici će se svakako raditi o znatno većem iznosu, pogotovo kad bi se uključile i indirektne štete zbog bijega turista i katastrofalne antireklame koju su paleži izazvali tijekom samog vrhunca turističke sezone 2008. i 2009. godine.

Sudac Prvan naredio je i psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog dozapovjednika Duje B. i njegova 20-godišnjeg kolege. O motivima se još nagađa. Moguće da je u pitanju obična obijest. Vatrogasna zajednica je zgrožena, nitko ne može vjerovati da su požare potpaljivali sami vatrogasci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara