Nizom događanja MUP obilježava dan policije

MINISTARSTVO unutarnjih poslova (MUP) i ove će godine nizom događanja obilježiti blagdan Sv. Mihovila, 29. rujna, koji se obilježava kao Dan policije, doznaje se danas u MUP-u.

Po prvi put policija će prirediti izložbu na kojoj će, kako najavljuju, predočiti svoj povijesni razvitak i ulogu u suvremenom društvu. Izložbu priređuje Muzej policije u osnutku, a građani će je moći pogledati od ponedjeljka, 27. rujna u sjedištu MUP-a u Savskoj ulici.

Uz oružje iz Domovinskog rata, dokumentarne ratne fotografije i uređaje koji se koriste u kriminalistici, posjetitelji će moći vidjeti filmove o radu policije te za uspomenu dobiti tzv. signaletičke fotografije kakve se koriste u kriminalističkoj identifikaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
S radom policije posjetitelji će se moći upoznati i na tzv. Danu otvorenih vrata na Jarunu, u utorak, gdje će, uz brojne pokazne vježbe, policajci predstaviti nekoliko specifičnih situacija svog rada, poput rješavanja talačke situacije ili otkrivanja droge i eksploziva. Zasebne štandove imat će policijski Centar za kriminalistička vještačenja i prometna policija.

Na Dan policije predstavnike ministarstva primit će predsjednik Republike Stjepan Mesić, a prijem za policijske dužnosnike organizirat će i ministar Marijan Mlinarić. Nakon nogometne utakmice selekcija Sabora i MUP-a u 20 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma održat će se svečana akademija, na kojoj će uz ministra govoriti i ravnatelj policije Ivica Franjić.

(Hina) xam yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara