Nizozemski sud dopustio pedofilima da osnuju stranku

NIZOZEMSKI sud odbio je zabraniti političku stranku pedofila koji traže snižavanje donje granice za stupanje u spolne odnose na 12 godina, što predstavlja najnoviji test za dugogodišnju tradiciju tolerancije u Nizozemskoj.

No, teško da će stranka osvojiti mjesto u parlamentu, za što joj je potrebno oko 60.000 glasova, a ankete pokazuju da bi mogla osvojiti najviše tisuću.

Protivnici stranke zatražili su od Okružnog suda u Den Haagu da ne dopusti registraciju stranke za izbore u studenom tvrdeći kako djeca imaju pravo da se ne upoznaju s njezinim političkim programom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sloboda izražavanja, udruživanja, uključujući i osnivanje političke stranke temelj su demokratskog društva", rekao je donoseći presudu sudac H. Hofhuis. "Te slobode daju građanima priliku da, primjerice, iskoriste političku stranku kako bi zatražili promjenu ustava, zakona ili politike", dodao je.

Po njegovim riječima, stranka PNVD (prema nizozemskom akronimu Bratska ljubav, sloboda i raznolikost) nije počinila nikakav zločin, nego se zauzima za promjenu zakona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara