Njemačka se predomislila: Sinjanin osuđen na 10 godina zatvora ne traži se više zbog droge

Njemačka se predomislila: Sinjanin osuđen na 10 godina zatvora ne traži se više zbog droge

Foto: 123rf

STIPE TOMAŠEVIĆ, u siječnju uhićen u Sinju po europskom uhidbenom nalogu kojeg je raspisao Osnovni sud u Konstanzu koncem prošle godine, nije više tražen u Njemačkoj zbog sumnje da je 2004. godine sudjelovao u trgovini hašišem i kokainom.

Interpol Wiesbaden povukao je, naime, uhidbeni nalog o čemu je MUP koncem veljače izvijestio splitski Županijski sud pa je sudac istrage Stanko Grbavac prije dva dana donio rješenje o obustavi izvršenja europskog uhidbenog naloga.

Nijemci izgubili interes

"Ovakav slučaj još nisam imao u svojoj praksi. Ne znam zbog čega je Njemačka povukla nalog, pretpostavljam da s obzirom na stanje u njihovom spisu moja stranka više nije bila od tolikog značaja da se raspisuje europski uhidbeni nalog", komentirao je ovu neobičnu situaciju Tomaševićev branitelj Jadran Franceschi.

Tomašević je 2010. godine u Osijeku osuđen na 10 godina zatvora kao organizator sedmeročlane skupine uhićene u akciji Optičar zbog krivotvorenja bankovnih kartica i prevara. Prije par mjeseci pušten je na uvjetni otpust nakon što je odležao više od polovine kazne.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara