Njemački par preselio se u Tisno: "Za nas Hrvatska nema alternative"

Njemački par preselio se u Tisno: "Za nas Hrvatska nema alternative"
Screenshot ZDF

IAKO se građani Hrvatske masovno iseljavaju u Njemačku, to ne znači da nema i suprotnih primjera, iako naravno u mnogo manjoj količini. Jedan od takvih je ljubavni par Christian Haschke i Heike Leyendecker, koji se prije pet godina preselio na jadransku obalu, preciznije u Tisno, te u prilogu koji je emitirao ZDF kažu da im je divno živjeti u Hrvatskoj.

Kažu da je život u Hrvatskoj opušteniji i da na Jadranu žive svoj životni san. “Za mene Hrvatska nema alternative”, rekao je za ZDF Haschke, koji je do 48. godine živio u rodnoj Njemačkoj i radio kao voditelj filijale za prodaju elektronike. Sada Heike i on žive kao radnici u turizmu te na svojoj jahti organiziraju turneje po hrvatskim otocima.

U Tisnom imaju i stan od 80 kvadrata koji se nalazi blizu obale mora, a i ne žale se - kao mnogi drugi stranci koji su se doselili u Hrvatsku - na domaću birokraciju. Kažu da im je kvaliteta života u Hrvatskoj mnogo veća nego što je bila u Njemačkoj. Napominju da im je na početku bio problem upoznati nove prijatelje, ali da su sada nakon pet godina života u Tisnom stvorili krug prijatelja koji je veći od onoga koji su imali u Njemačkoj.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara