Norac u pismu VAD-u: Alku treba izdignuti iznad dnevne politike

NA REDOVITOJ skupštini Viteškog alkarskog društva (VAD), održanoj danas u Sinju, sudionicima je podijeljeno pismo alkarskog vojvode Mirka Norca u kojem ih poziva da sinjsku Alku izdignu iznad dnevne politike.

Norac, koji je nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora zbog ratnih zločina na gospićkom području, u pismu upućenom iz riječkog zatvora zahvaljuje VAD-u na potpori, te naglašava da "odnos prema svetištu Gospe Sinjske, Alci i gradu Sinju treba izdignuti iznad dnevno-političkih događaja".

"Mi moramo više poštivati svoje vrijednosti koje su stvarane desetljećima i stoljećima i ne dopustiti određenim pojedincima da ih denunciraju i razgrađuju za svoje dobro plaćene sinekure, i to uputama određenih skupina", kaže Norac u pismu.

Skupština je protekla u znaku potpore Norcu, a kao poseban gost bio je nazočan njegov otac Ante Norac Kevo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na skupštini su prihvaćeni izvještaji Upravnog odbora, koji je podnio predsjednik Mate Jukić, te vršitelja dužnosti alkarskog vojvode Ante Kotromanovića, kao i Časnog alkarskog suda.

Također je izglasan financijski plan za ovu godinu u iznosu od 2,6 milijuna kuna, u čemu je i 400.000 kuna koje je Ministarstvo kulture uplatilo na račun VAD-a za financiranje izrade projektne dokumentacije Alkarskih dvora.

Skupština je prihvatila program priprema za ovogodišnje alkarske svečanosti, čija je završnica u nedjelju, 3. kolovoza. Pripreme alkara - kandidata za kopljanike počet će 11. svibnja.

Na skupštini je u VAD primljeno 19 novih članova, među kojima i predsjednik HČSP-a Luka Podrug, tako da VAD sade ukupno ima 190 članova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara