Sinjski gradonačelnik bio na obavijesnom razgovoru u PU Splitsko-dalmatinskoj

SINJSKI gradonačelnik Mate Jukić izjavio je večeras za Hinu da je danas bio na obavijesnom razgovoru u Policijskoj upravi splitskodalmatinskoj u vezi s izjavom nakon presude Mirku Norcu i ostalima iz tzv. gospićke skupini i, kako je istaknuo, u korektnom i kratkom razgovoru policiji je rekao kako ne smatra da se išta što je kazao u Rijeci kosi sa zakonom.

"Pozvan sam danas na obavijesni razgovor u policiju i to sam obavio u PU splitsko-dalmatinskoj. Razgovor je bio korektan i kratak, a ja sam izjavio kako ne smatram da se išta što sam kazao u Rijeci kosi sa zakonom", rekao je Jukić ističući da je "sve to što se tiče njegove izjave u Rijeci istrgnuto iz konteksta".

"Tim više što sam to izjavio nakon pročitane presude Norcu i ostalim članovima tzv. gospićke skupine i pod dojmom spoznaje o teškoj kazni i u afektu. Mi smo Sinjani inače očekivali oslobađajuću presudu, pa smo zbog toga i došli u Rijeku, a u samom smo gradu organizirali doček vjerujući da će se s nama u Sinj vratiti i general Norac", rekao je sinjski gradonačelnik. "Ako se mene tereti za takvu izjavu jer sam navodno komentirao presudu, onda bi trebalo i predsjednika Vlade Račana pozvati na odgovornost zbog toga što je nedavno komentirao presudu, odnosno sudski proces o splitskoj Lori", zaključio je Jukić.

Danas je riječko Općinsko državno odvjetništvo zatražilo od policije da razgovara sa sinjskim gradonačelnikom Matom Jukićem kako bi se utvrdilo je li izjavom za televiziju nakon presude tzv. gospićkoj skupini počinio kažnjivo djelo prisile prema pravosudnom dužnosniku.

Jukić je tada, među ostalim, rekao da je presuda sramotna, da se pobjednicima ne može suditi i kako "nema nigdje" da generali, vojnici koji su oslobodili svoju zemlju moraju danas odležati u zatvorima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara