Nova Učilica: Profesor Thompson može učiti i vaše dijete

NA NAJNOVIJOJ CD Učilici pod nazivom "Bitka za zemlju Hrvatsku" u izdanju tvrtke Markotel, naći će se Marko Perković Thompson koji bi pučkoškolcima trebao prenijeti poruku ljubavi te potrebu za stjecanjem znanja.

Ljubav i učenje vs vjera, ljubav i domovina

"Osim pravog pravcatog zemljišta, koje će u napetoj bitci na Krbavskom polju osvojiti netko od igrača Učilice, igrače će ugodno iznenaditi video poruke njima dragih poznatih osoba Marka Perkovića Thompsona, Željka Mavrovića i Vedrana Mlikote. Jednu od prvih važnih poruka o ljubavi i učenju uputit će im Marko Perković Thompson", navodi se u promotivnom materijalu tvrtke koja ovih dana predstavlja još jedno izdanje Učilice.

Činjenica kako su Perkoviću zabranjeni koncerti u pojedinim zemljama Europske unije, s obrazloženjem kako se radi o profašističkom izvođaču te što mu je nedavno u Hrvatskoj zabranjen nastup u Umagu i Pulskoj areni, čini se da nije previše uzbudila kreatore Učilice budući su upravo u pjevaču koji je svojedobno pjevao "Jasenovac i Gradiška Stara" pronašli "savršen" uzor za mlade Hrvate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thompsonove poruke za budućnost

Ostaje nam zapitati se o kakvoj povijesti će im govoriti ovaj pjevač, budući da je Učilica edukativna zabavna računalna igra predviđena  za učenje osnovnoškolskog gradiva svih predmeta jednog razreda uključujući 4 strana jezika i informatiku. Učilica sadrži i preko 40 000 pitanja koja su usklađena s nastavnim planom, a kreatori CD-a izabrali su upravo Marka Perkovića Thompsona kao svog promotora budući će se ovaj kontroverzni pjevač naći na Interliberu, odnosno na štandu Učilice gdje će se družiti s učenicima i potpisivati Učilice.

CD Učilica, koja na sebi nosi oznaku, "Izvorno Hrvatsko" tako je od afirmativnog sredstva za učenje postala samo jedna od (ne)uspješnih faza u transformaciji pjevača koji se sa svojim "Blut und Boden" pjesmama posljednje desetljeće trudi tek zamaskirati svoje poglede na prošlost budući da se nikada javno nije ogradio od ustaštva. Kakva će to biti poruka budućnosti Hrvatske, prosudite sami. 

I.Ć.
Montaža: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara