"Novi list" o trećem danu papina pohoda

RIJEČKI "Novi list" u sutrašnjem broju na naslovnoj stranici donosi naslov "Papa pozvao na pomirbu", popraćen fotografijom pape Ivana Pavla II. s episkopima Srpske pravoslavne crkve, predvođenima mitropolitom Jovanom Pavlovićem, s misnog slavlja u Osijeku.

Ekumenskoj poruci pape posvećena je i većina tekstova na prve četiri stranice "Novog lista".

Naslov s naslovne stranice nosi tekst s druge i treće unutarnje stranice o današnjem Papinom posjetu Nadbiskupiji đakovačko-srijemskoj te misi u osječkoj Sportskoj zračnoj luci.

Tekst je ilustriran fotografijom pape Ivana Pavla II. s episkopima Srpske pravoslavne crkve, u čijem potpisu stoji Papina zamolba da prenesu "bratske pozdrave patrijarhu Pavlu", te fotografija Pape sa šokačkim šeširom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sljedećoj stranici novinar "Novog lista" Drago Pilsel u komentaru pod naslovom "Svetost: voljeti Srbe", piše o potrebi snaženja provedbe Papinih poruka o ekumenskom dijalogu hrvatskog i srpskog naroda.

"Novi list" u cijelosti objavljuje i propovijed Svetog Oca s euharistijskoga slavlja u osječkoj Sportskoj zračnoj luci, na kojem je bilo 220 tisuća hodočasnika.

(Hina) dsil sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara