Novi Milan Bandić kosio papire ispred zgrade HDZ-a i SDP-a, pogledajte snimku

Novi Milan Bandić kosio papire ispred zgrade HDZ-a i SDP-a, pogledajte snimku
Foto: Facebook

REDATELJ Dario Juričan, koji se na predsjedničkim izborima želio kandidirati pod imenom Milan Bandić, napravio je performans ispred središta HDZ-a i SDP-a.

HDZ/Trg žrtava fašizma
Danas sam pokosio 6 zakona: Oni su redom:
Zakon o sprečavanju sukoba interesa
Zakon o DSV-u
Zakon o Uskoku
Zakon o zaštiti svjedoka
Zakon o kaznenom postupku
Zakon o prostornom uređenju

Naročito bih tu istaknuo Zakon o sprečavanju sukoba interesa i njegovo tijelo, Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa.

To tijelo bi napokon trebalo ukinuti i napraviti Povjerenstvo za spajanje interesa. To bi bilo jedno međuresorno tijelo. Bilo bi to jedno konstruktivno, a ne kao sada destruktivno tijelo.

Čini mi se da bi se tu najbolje snašao Lovro Kuščević kao novi šef Povjerenstva.

Zakon o prostornom uređenju nam isto ne treba jer, ako se Plenković i Bandić sve dogovore oko GUP-a i gradnje Manhattana, čemu prijedlozi građana i show oko izglasavanja u Gradskoj skupštini. Plenković je povrijedio načelo transparentnog postupanja, a za Bandića više u Povjerenstvu ladica nije dovoljna, imaju cijelu sobu.

Ja sam za to da vodimo korupciju, a ne sukobe.

Zakon o DSV-u, Zakon o Uskoku, Zakon o zaštiti svjedoka, Zakon o kaznenom postupku, to su sve viškovi koje treba u korijenu sasjeć.
Zastara je nova mantra. Kada budem izabran za Predsjednika na Pravu će se na prvoj godini raditi samo zastara. Zastara će biti ustavom zagarantirano pravo. Hrvatska odvjetnička komora se neće baviti pravom okrivljenika na obranu nego pravom okrivljenika na zastaru.

Bolje živjeti 5 godina na Pantovčaku kao baja, nego 7 dana u bijedi", napisao je Juričan u dijelu objave koja se tiče HDZ-a.

Onda otišao ispred SDP-a

"ISPRED SDP-a

U SDP-u danas stoluje nekadašnji šegrt Milana Bandića – Davor Bernardić. Poznat po tome što je bio sekundant Milanu Bandiću kada se birao novi predsjednik SDP-a 2007. Bernardić je također poznat po tome što su za vrijeme važnijih glasovanja u Skupštini zatvarao u WC skupštine kako bi izbjegao glasanje.

Taj gospodin koji je, kao i Plenković, povrijedio načelo transparentnog djelovanja trebao bi biti zadovoljan košnjom zakona.

Stipendije svima, a ne samo njima!

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa kaznilo je bivšeg ministra obrane Antu Kotromanovića zbog plaćenog avionskog leta na relaciji Zagreb - Mali Lošinj i natrag za privatne potrebe s 30.000 kuna koje nikada nije platio. To podržavam.

Ja ću se borit do zadnjeg atoma tuđe energije za malog korumpiranog čovjeka.

Korumpirat je normalno. Ja sam za tu novu normalnost.

Neki je kandidati i oglašavaju. To su vjerojatno oni koji žele da mi povjerujemo da su normalni.

Ja sam za to da vodimo korupciju, a ne sukobe.

Nadam se da će puk glasati za mene, jer bolje je živjeti 5 godina na Pantovčaku, nego 7 dana u bijedi", napisao je Juričan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara