NOVI SLUČAJEVI OSPICA U DUBROVNIKU Zarazio se djelatnik hitnog prijema, pod sumnjom i jedna žena

NOVI SLUČAJEVI OSPICA U DUBROVNIKU Zarazio se djelatnik hitnog prijema, pod sumnjom i jedna žena
Foto: Zvonimir Pandza/Pixsell

U DUBROVNIKU su danas zabilježeni novi slučajevi zaraze ospicama. Kod jednog muškarca, 38-godišnjeg djelatnika hitnog prijema u dubrovačkoj Općoj bolnici, potvrđena je zaraza ospicama. Kod još jedne žene sumnja se na zarazu ospicama, potvrđeno je Indexu u dubrovačkoj Općoj bolnici.

Oboljeli 38-godišnji muškarac je hospitaliziran u dubrovačkoj bolnici te se, prema prvim informacijama, nalazi u dobrom stanju. Žena kod koje se sumnja na pojavu ospice smještena je na kućnu njegu, doznaje Index.

Ako se kod navedene žene potvrdi zaraza ospicama, radit će se o trećem slučaju zaraze ospicama u Dubrovniku u samo tjedan dana. Podsjetimo, prošlog tjedna u dubrovačku bolnicu je primljen 33-godišnji muškarac koji je zaražen ospicama, a koji je prethodno boravio na Kosovu.

Velik problem: Oboljeli 38-godišnjak je bio u kontaktu s većim brojem pacijenata

Prošlog tjedna u Općoj bolnici Dubrovnik rečeno je da će se provesti testiranja nad svim zaposlenicima bolnice koji su bili u kontaktu sa zaraženim 33-godišnjakom. 

Kako piše Dubrovnik Press, veliku opasnost predstavlja činjenica da oboljeli 38-godišnjak radi u bolnici pa je samim time sigurno bio u kontaktu s većim brojem pacijenata.

Uskoro opširnije...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara