Novi stanovi za zagrepčane po POS-u

MINISTARSTVO javnih radova, obnove i graditeljstva izvijestilo je danas da su riješena imovinskopravna pitanja na zemljištu u Oporovečkoj ulici u zagrebu pa će uskoro početi gradnja stanova po Programu poticane stanogradnje u Zagrebu.

Gradnja 63 stana na toj lokaciji počet će čim se dobije građevna dozvola koja se očekuje ovaj tjedan, najavilo je Ministarstvo i izvijestilo da je dobivena lokacijska dozvola za gradnju 340 stanova u šest zgrada Vrbanima. Gradnja će, kako se najavljuje, početi u travnju ove godine kad se izda građevna dozvola, a usporedno s tim Ministarstvo će raspisati natječaj za izvođače radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zagrebačko je Gradsko poglavarstvo danas prihvatilo zaključak o novim lokacijama po POS-a u Oporovečkoj ulici, u Vukomercu i Dugavama, na kojima se planira gradnja 183 stana. Imovinsko-pravni odnosi su jasni te se očekuje potpisivanje predugovora o međusobnim pravima i obvezama nakon čega će biti raspisan natječaj za projektiranje, priopćilo je Ministarstvo.

Istodobno se na više lokacija rješavaju imovinsko-pravni odnosi, a za najveće lokacije Sesvete i Prečko s 3000 stanova čeka se GUP koji bi mogao biti prihvaćen u ožujku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara