Novi studijski programi bit će važan integracijski element sveučilišta

REKTORICA Sveučilišta u Zagrebu Helena Jasna Mencer smatra da će novi studijski programi kako dodiplomski tako i poslijediplomski biti važan integracijski element na tome sveučilištu.


O novim studijskim programima jučer je na sjednici raspravljao Senat zagrebačkoga Sveučilišta. Ocjenu da je rasprava o toj temi bila duga i uspješna danas je iznijela rektorica Mencer na konferenciji za novinare.

Kao primjer sadržajne i konstruktivne rasprave o spomenutoj temi rektorica je navela razgovor o pokretanju postupka prihvaćanja nastavnoga programa novoga sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija prehrambene tehnologije i znanosti o prehrani koji je predložio Prehrambeno-biotehnološki fakultet. U vezi toga programa, a na prijedlog dekanice Agronomskoga fakulteta Jasmine Havranek, dogovorena je bliža suradnja tih dvaju fakulteta, što je, istaknula je rektorica, korak naprijed u integraciji Sveučilišta.

Rektorica je izvijestila da je sjednici Senata nazočio i ministar znanosti i tehnologije koji je izrazio zadovoljstvo što je Nacrt prijedloga Zakona o znanstvenoistraživačkoj djelatnosti i visokome obrazovanju "ušao" u vladinu proceduru što znači da će se uskoro naći i pred zastupnicima Hrvatskoga sabora koji će o njemu dati konačno mišljenje.

Na Senatu se raspravljalo i o financijskomu izvješću Studentskoga zbora zagrebačkoga Sveučilišta, koje nije dostavio ministru znanosti unatoč njegovom opetovanom traženju.

Studentski zbor obvezao se financijsko izvješće dostaviti do petka, a dok se ono ne prihvati račun Studentskoga zbora bit će blokiran, rekla je Mencer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prorektor za nastavu i studente Vjekoslav Jerolimov izvijestio je da je Senat podijelio i priznanja najboljim i najuspješnijim fakultetima 7. smotre Sveučilišta.

Priznanje za najuspješniji izložbeni prostor dobio je Rudarsko-geološko-naftni fakultet, drugo mjesto pripalo je Tekstilno-tehnološkom fakultetu, a treće Muzičkoj akademiji.

Posebno priznanje za dojam predstavljanja na Smotri dobila je Likovna akademija.

Među mnogim točkama koje su bile na dnevnome redu sjednice Senata, rektorica Mencer izdvojila je suglasnost koju je Senat dao Prijedlogu razvojne strategije Središta za terensku nastavu i kontinuirano obrazovanje Motovun Sveučilišta u Zagrebu, te suglasnost za kredita za dovršetak adaptacije studentskoga doma Poslijediplomskoga središta Dubrovnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara