Novoobjavljeni dokumenti opisuju kako je Ghislaine Maxwell prostituirala maloljetnicu

Novoobjavljeni dokumenti opisuju kako je Ghislaine Maxwell prostituirala maloljetnicu
Screenshot: YouTube/Getty

OBJAVLJENI su sudski dokumenti u kojima je Virginia Giuffre, navodna žrtva Jeffreyja Epsteina, 2016. opisala zlostavljanje Epsteina, ali i njegove suradnice Ghislaine Maxwell.

Giuffre je već ranije kazala kako ju je Maxwell regrutirala kao tinejdžericu i naređivala joj da ima seksualni odnos s mnogim muškarcima, uključujući i princa Andrewa, piše CNN.

Giuffre je tijekom spomenute izjave navela, uz Epsteina, još neka imena muškaraca s kojima ju je povezala Maxwell. Među njima su se nalazili princ Andrew, bivši guverner Novog Meksika Bill Richardson, muškarac kojeg je opisala kao "drugog princa" i osoba za koju je rekla da je vlasnik "velikog hotelskog lanca".

"Gledajte, rekla sam vam sve što trenutno znam. Žao mi je. Ovo mi je jako teško i frustrirajuće. Ne sjećam se svih ljudi. Slali su me raznim ljudima“, kazala je Giuffre odvjetniku.

Iskaz o Billu Clintonu

U sudskim spisima stoji kako su Maxwell i njezin odvjetnik prikazali Giuffre kao nepouzdanu svjedokinju, ukazujući na pogreške u nekim datumima i brojkama koje je navela. Princ Andrew i Richardson također su negirali navedene optužbe.

Giuffre je tijekom iskaza 2016. kazala kako je primila isplatu za fotografiju nje i princa Andrewa koja je kasnije bila objavljena u brojnim medijima. Također je rekla kako je mnogo puta letjela helikopterom, kojim je upravljala Maxwell, na Epsteinov privatni otok na Karibima.

Tijekom iskaza je komentirala i intervju koji je dala  2011. i u kojem je navela kako je Maxwell tvrdila da je na otok vozila i bivšeg predsjednika Billa Clintona.

"Ghislaine mi je rekla da je doletjela s Billom Clintonom. A Ghislaine voli pričati o stvarima koje zvuče nevjerojatno. Bilo to istina ili ne, to sam ispričala u intervjuu sa Sharon Churcher", kazala je Giuffre i dodala da je primijetila kako je Churcher pogrešno shvatila njenu priču, ali da je nije pokušala ispraviti.

Giuffre je rekla kako je tada pitala Epsteina što Clinton radi na otoku.

"Sjećam se da sam pitala Jeffreyja što Bill Clinton radi ovdje. On se na to nasmijao i rekao da mu duguje uslugu. Nikad mi nije rekao o kakvoj se usluzi radi. Nisam znala ni je li ozbiljan ili se šali jer je često pričao kako mu svi duguju usluge", kazala je navodna žrtva Epsteina i dodala kako su u to vrijeme na otoku bile Maxwell i druge djevojke.

Treba napomenuti kako je Giuffre ranije izjavila kako je vidjela Clintona na otoku, što je bivši predsjednik kasnije negirao.

Maxwell ju je slala da "masira" razne muškarce

Giuffre je u iskazu opisala kako ju je Maxwell slala da ima seks s raznim muškarcima pod krinkom "davanja masaže".

"Kada su govorili o masažama, mislili su na erotične masaže. To je bio njihov izraz za to. Mislim da ima dosta drugih svjedoka koji mogu potvrditi kako je ta masaža zapravo izgledala. Kada mi je Ghislaine rekla da idem raditi masažu, to je značilo seks", kazala je Giuffre, koja je u doba kada je odlazila na otok bila maloljetna i imala 16 godina.

U novoobjavljenim dokumentima također se nalazi e-mail prepiska između Maxwell i Epsteina iz 2015. godine, u kojoj se Epstein žali na negativan publicitet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara