O akciji "Za blagdane bez pucnjave i Hrvatsku bez mina"

U POVODU svršetka akcije ´Za blagdane bez pucnjave i Hrvatsku bez mina´, koju je uoči božićnih blagdana pokrenuo lokalni dvotjednik ´Brodski list´, predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) danas su u Slavonskome Brodu sazvali konferenciju za novinare na kojoj je urednik Miroslav Jurić uručio predstojniku podružnice HCRa Dubravku Krušarovskom pomoć od 9540 kuna prikupljenu u akciji.

Organizatori su najavili da će akcija postati tradicionalna, kako bi se u predblagdansko vrijeme upozorilo na opasnost od uporabe pirotehničkih sredstava i drugog oružja, podsjetilo da smisao blagdana nije u pucnjavi te pozvalo građane da umjesto u pirotehniku novac ulože u razminiranje svoje domovine.

Pokrovitelj Akcije ´Za blagdane bez pucnjave i Hrvatsku bez mina´ je HCR, a poduprli su je brodsko-posavska Policijska uprava, grad Slavonski Brod i Županija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalivši, Krušarovski je kazao kako će HCR pomoć udvostručiti i u suradnji s Brodsko-posavskom županijom uložiti u razminiranje područja te županije. Županijski koordinator za razminiranje Ante Nikolaš podsjetio je kako je u toj županiji više od 15 tisuća hektara sumnjivih i 677 hektara miniranih površina.

´Svaka je akcija dobrodošla sve dok ne završimo velik posao razminiranja. Više od materijalne koristi akcija ´Za blagdane bez pucnjave i Hrvatsku bez mina´ važna je zbog njezina psihološkog učinka i podsjetnika na opasnosti od zaostalih mina ili oružja´, istaknuo je Nikolaš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara