KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Obdukcija potvrdila: Ugostitelj iz Istre umro je od koronavirusa

Obdukcija potvrdila: Ugostitelj iz Istre umro je od koronavirusa
Foto: Privatni album/Konoba Astarea

NAKON tjedan dana objavljeni su nalazi obdukcije istarskog ugostitelja Nine Kernjusa, vlasnika poznate konobe Astarea u Brtonigli. Potvrđeno je da je umro od koronavirusa.

"Mogu vam mogu potvrditi da je patološki nalaz umrle osobe iz Istarske županije pokazao da se radi o smrti od COVID-19", rekao je konferenciji za medije Krunoslav Capak.

Podsjetimo, na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Istarske županije 18. ožujka kazali su kako je na njihovom području umrla jedna osoba. Rekli su da se radi o osobi koja je bila u samoizolaciji u Brtonigli. 

Na konferenciji za novinare ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak tada je rekao kako je testom potvrđeno da je osoba bila pozitivna na koronavirus.

"Međutim, je li to smrt od koronavirusa ili ne, konačnu riječ treba dati patolog nakon što se obavi obdukcija", poručio je Capak. 

Ministar Vili Beroš rekao je gotovo istu stvar. Obavljena je obdukcija, čiji su se rezultati čekali sve do danas.

Kod njega bili Talijani, kasnije mu javili da imaju koronavirus

On je obolio nakon što su kod njega u restoranu bili Talijani, koji su mu naknadno javili da su pozitivni na koronavirus.

"U restoranu su 7. ožujka bili Talijani koji su prošlog petka tati javili da su pozitivni na koronavirus i tata je već u subotu dobio temperaturu i odmah je zvao dežurnog epidemiologa iz Umaga, Damira Leku. On mu je rekao da obavezno bude u samoizolaciji i izoliran. U ponedjeljak ujutro je tata opet zvao epidemiologa, a doktor mu je rekao da se spremi i dok se tata spremao za u bolnicu, doktor je opet nazvao i rekao da nema tehničkih uvjeta pa da će doći po njega u utorak. Potom je doktor opet nazvao u utorak i rekao da će doći, ali opet nije došao. Ponovno je nazvao i rekao tati da će ipak doći u srijedu", ispričao je ranije za Index Ivan Kernjus.

Navodi kako se ocu tu noć jako pogoršalo stanje i hitna je došla po njega u zaštitnim odijelima, no tata je, kaže, preminuo.

"Dakle nije istina da je tata odbijao liječničku pomoć, ja sam se danas čuo s epidemiologom kojeg je tata zvao, Damirom Lekom, i njemu je strašno žao da se sve tako dogodilo. Mislim da se dogodio čitav splet nesretnih okolnosti i na žalost tako je završilo", rekao nam je Ivan Kernjus u ranijem razgovoru.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara