Obilježavanju 10. obljetnice zajednice prognanika hrvatske

ZAJEDNICA prognanika Hrvatske (ZPH) ovoga će tjedna obilježiti u Osjeku, u kojemu joj je sjedište, 10. obljetnicu djelovanja, a središnji će događaj biti 9. konferencija ZPH, koja će se pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Zlatka Tomčića održati u subotu, 22. ožujka.

Sudionici konferencije raspravljat će o obnovi gospodarstva i svih oblika infrastrukture na područjima povratka, problemu zapošljavanja mladih i obrazovnih ljudi na tim područjima te posebno o tim procesima na području grada Vukovara, rekao je Hini predsjednik ZPH Josip Kompanović. Konferencija će završiti donošenjem zaključaka ili deklaracije skupa.

Obilježavanje 10. obljetnice ZPH počinje sutra otvorenjem izložbe "Ranjeni Krist" u osječkom Domu Hrvatske vojske, a nastavlja se 21. ožujka predstavljanjem knjige o dosadašnjem radu udruge "Na kraju puta", autor koje je tajnik ZPH Branko Pek. Knjigu će promovirati saborska zastupnica Jadranka Kosor, dr. Slobodan Lang i bivši predstojnik vladina Ureda za prognanike i izbjeglice dr. Adalbert Rebić, napominje Kompanović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajednica prognanika će u petak, 21. ožujka, dodijeliti priznanja udruge. Zlatna plaketa posthumno će se dodijeliti prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a pojedincima koji su u proteklih deset godina dali znatan doprinos zbrinjavanju prognanika i izbjeglica, procesu mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja i aktivnostima nakon mirne reintegracije, bit će dodijeljeno 14 povelja ZPH.

(Hina) ivuč jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara