Obitelj Ante Crvelina ne želi obdukciju, ostali vatrogasci i dalje kritično

OBITELJ 24-godišnjeg Ante Crveline ne želi obdukciju njegova tijela, te iz tog razloga obdukcija neće biti ni provedena - iako je to u ovakvim slučajevima uobičajeno, kazao je to danas na konferenciji za novinare zamjenik ravnatelja Traumatološke bolnice Draško Boljkovac. Crvelin je, podsjećamo, preminuo noćas u 2:45 od ekstenzivnih opeklina tijela.

Ante Crvelin bio je dobrovoljni vatrogasac, a na Kornatu je požar gasio zajedno sa svojim ocem Ivicom, koji je također preminuo. Ante Crvelin je u noći sa četvrtka na petak s opeklinama na više od 85 posto kože dovezen u Kliniku za traumatologiju.

Zamjenik ravnatelja Klinike za traumatologiju u kojoj je noćas preminuo Ante Crvelin, Draško Boljkovac, kaže kako je nesretni 24-godišnjak preminuo od zatajenja unutarnjih organa i plućnih komplikacija kao posljedice takozvane inhalacijske ozljede.

Dvojica vatrogasaca, koja su zajedno s Crvelinom bili smješteni u Traumatološkoj bolnici, 23-godišnji Tomislav Crvelin iz DVD-a Tisno i 19-godišnji Karlo Ševerdija iz DVD-a Vodice, i dalje su kritično. Za sada se, kako je rečeno na konferenciji, radi samo na održavanju vitalnih funkcija pacijenata, koji obojica dišu uz pomoć respiratora.

Boljkovac kaže kako je prognoze za sada nezahvalno davati, te napominje kako su razne tvrtke koje proizvode nadomjestke za kožu bolnici u potpunosti na raspolaganju, te nude sve potrebno besplatno.

Župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić, Načelnik općine Tisno Joso Stegić i Šibenčanin Perica Bukić danas su posjetili Traumatološku bolnicu u Zagrebu.

Stanje 19-godišnjeg Josipa Lučića iz DVD-a Tisno i 52-godišnjeg Marinka Kneževića iz JVP-a Šibenik, koji se nalaze u Kliničkoj bolnici Dubrava, također je nepromijenjeno.

Stanje dvaju vatrogasaca koji su jučer, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja jednog od njih premješteni u splitsku bolnicu Firule, danas je, kako je objavljeno na konferenciji za novinare, "za nijansu bolje".

Kako je na podnevnoj konferenciji za novinare na Križinama kazao dr. Ivan Utobičić, šef plastične kirurgije KB Split, obojica su jučer odmah po dolasku iz zadarske bolnice operirani nakon čega im je uspostavljena cirkulacija na sva četiri ekstremiteta.

Ozlijeđenje sada, kako je kazao Utobičić, sljeduje čišćenje izgorenih dijelova tijela, a nakon toga transplatacija kože za koju će se najvjerojatnije tražiti i pomoć donatora. Opće stanje pacijenata je stabilno, iako su im životi i dalje ugroženi. Jedan od vatrogasaca smještenih u splitskoj bolnici i dalje diše na respirator.

Kada je transplatacija kože u pitanju, najbolje se prima koža obitelji, no ako budu primorani, liječnici će, kako naglašavaju, tražiti pomoć medija te će rado prihvatiti donacije ljudi dobre volje. Već nekoliko ljudi, koji su ostali pogođeni tragedijom stradalih vatrogasaca, ponudilo se, naime, donirati svoju kožu kako bi pomogli ozlijeđenim vatrogascima.

Foto: M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara