Objavljena snimka napada na zastupnika desničarskog AfD-a

Objavljena snimka napada na zastupnika desničarskog AfD-a
Foto, Video: Policija Bremen

PRIJE nekoliko dana objavljeno je kako je zastupnik AfD-a pretučen. No onda je objavljena informacija o snimci koja baca drugačije svjetlo na napad na zastupnika u Bundestagu Franka Magnitza, istaknutog člana populističke Alternative za Njemačku (AfD). Sad je njemačka policija tu snimku i objavila.

Naime, njegova stranka je opisala da su ga napadači istukli drvenom palicom i prestali udarati tek kada su mu pomogla dva prolaznika.

Udarali drvenim predmetom

Odmah nakon napada Magnitz (66) je prebačen u bolnicu, a iz AfD-a su priopćili da su ga nepoznati počinitelji srušili na pod i udarali drvenim predmetom po glavi.

Tako je AfD na svom Facebooku ubrzo nakon napada objavio uznemirujuću fotografiju Magnitza u bolnici na kojoj se vidi duboka rana na njegovoj glavi te njegovo od udaraca nateklo i krvavo lice. Na fotografiji je Magnitz navodno bio u nesvijesti.

Napadači ga nisu pretukli, nitko nije koristio drvene palice

Njemačka policija je nakon pregleda snimke s nadzorne kamere došla do drugačijeg uvida u razvoj situacije. Naime, na snimci se vidi kako je nepoznata osoba srušila političara na pod, ali je odmah nakon toga, zajedno s dva pratioca, pobjegla s mjesta događaja. Na snimci se potom vidi još jedan muškarac koji je tu prošao dok je političar ležao na tlu.

''Videosnimke prikazuju kako su dvije osobe prišle 66-godišnjaku odostraga, dok je treća ostala iza njih na određenoj udaljenosti. Jedan od njih je srušio čovjeka na pod, a nakon toga su sva trojica pobjegli s mjesta događaja'', rekla je glasnogovornica policije i dodala kako na do sada pregledanim videomaterijalima nije uočena uporaba bilo kakvog oružja ili predmeta tijekom napada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara