Objavljene snimke koje su šokirale Ameriku: Djeca odvojena od roditelja plaču u kavezima

Objavljene snimke koje su šokirale Ameriku: Djeca odvojena od roditelja plaču u kavezima
Screenshot: Američka vlada/BBC

AMERIČKI istraživački medij ProPublica objavio je snimke koje su se brzinom munje proširile internetom.

>> Odvajaju djecu od majki i trpaju ih u logore. Što se to dogodilo s Amerikom?

>> Laura Bush o razdvajanju djece imigranata: "Ti prizori jezivo podsjećaju na američke logore"

Naime, već danima Ameriku potresaju informacije o prisilnom razdvajanju djece ilegalnih migranata od svojih roditelja. Nedavno su se pojavile i snimke djece koja su zatvorena u prostoru ograđenom žičanom ogradom u Teksasu, a ProPublica je objavila audio snimke djece u dobi od 4 do 10 godina koja plaču i zazivaju svoje roditelje i rodbinu.

Protiv razdvajanja djece pobunile se i Melania Trump i Laura Bush

Podsjetimo, zbog politike 'nulte tolerancije' u svrhu sprečavanja ilegalne imigracije u razdoblju od šest tjedana tijekom travnja i svibnja 2000 djece razdvojeno je od svojih roditelja. Zbog toga su se protiv takve politike administracije američkog predsjednika Donalda Trumpa pobunile njegova supruga Melania Trump, ali i Laura Bush, supruga bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha. 

Na snimkama koje je objavila ProPublica čuje se plač djece zatvorene u žičanim kavezima u jednom od kampova na američko-meksičkoj granici u kojem pogranični agenti drže djecu razdvojenu od roditelja - ilegalnih migranata.

Snimka je uznemirujuća, slušajte je na vlastitu odgovornost:

Na snimci se čuje dječji plač, ali i pogranični agent koji, komentirajući plač djece odvojene od roditelja, govori: "Imamo pravi orkestar ovdje. Nedostaje još samo dirigent."

Istovremeno su objavljene i videosnimke djece zatočene u žičanim kavezima u velikom pograničnom centru u teksaškom mjestu McAllen.


Snimke uplakane djece i djece zarobljene u žičanim kavezima munjevito su obišle društvene mreže i, logično, izazvale burne reakcije svih onih koji smatraju da se radi o, najblaže rečeno, nehumanoj praksi.

Među njima je i republikanski senator i američki ratni heroj John McCain, koji je na Twitteru napisao kako je praksa razdvajanja obitelji "uvreda za uljudnost američkog naroda i protivno principima i vrijednostima na kojima je izgrađena američka nacija".

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara