KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Objavljeni detalji smrti zaraženog 46-godišnjaka, imao je većih zdravstvenih problema

Objavljeni detalji smrti zaraženog 46-godišnjaka, imao je većih zdravstvenih problema
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

STOŽER civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije objavio je detalje o smrti 46-godišnjaka. On je krajem ožujka u teškom stanju primljen u bolnicu u Zaboku, a preminuo je jučer u zagrebačkoj bolnici Fran Mihaljević.

Kako navodi stožer, on je primljen u teškom stanju. Naglašavaju da se radi o osobi s invaliditetom. Umro je jučer u Zagrebu.

Imao je velikih zdravstvenih problema od ranije

"U ime Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije, obavještavamo da je u utorak, 06. travnja 2020. godine preminuo prvi COVID-19 pozitivni pacijent s područja Krapinsko-zagorske županije. Riječ je o pacijentu rođenom 1974. godine s prebivalištem u Pregradi, koji je u teškom općem stanju zaprimljen u Izolacijsku jedinicu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana 28. ožujka 2020. godine u večernjim satima. 

Odmah po dolasku i procjeni stanja, pristupilo se mjerama intenzivnog liječenja, pacijent je stavljen na respirator i stabiliziran, a u ranim jutarnjim satima 29. ožujka 2020. godine dogovorno je premješten na daljnje liječenje u Kliniku za zarazne bolesti „dr. Fran Mihaljević“, gdje je liječen do 06. travnja 2020. godine, kada je unatoč svim primijenjenim mjerama preminuo. Važno je za naglasiti da se radilo o pacijentu koji je bio nepokretan uslijed posttraumatske tetraplegije i koji je bolovao od arterijske hipertenzije i adipoziteta. 

Ovim putem, u ime Stožera civilne zaštite KZŽ, izražavamo iskrenu sućut obitelji preminulog.

Pozivamo sve građanke i građane da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, jer jedino na taj način bit ćemo uspješni u suzbijanju pandemije", stoji u priopćenju stožera.

Ove informacije iz Krapinsko-zagorskog stožera dosta odudaraju od onoga što je rekao Nacionalni stožer na današnjoj konferenciji. Naime, u zadnja dva dana umrla su dva muškarca između 40 i 50 godina. Na konferenciji je rečeno kako preminuli mlađi muškarci nisu imali značajnijih problema.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara