Obnavljaju se fotelje u sabornici, oko 5700 kuna po stražnjici

Obnavljaju se fotelje u sabornici, oko 5700 kuna po stražnjici
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HRVATSKI sabor naručio je obnovu 30 od ukupno dvjestotinjak fotelja iz svoje sabornice zbog njihove dotrajalosti, potvrđeno je Hini iz sabora. Koje će zastupnike dopasti obnovljene fotelje, ne može se predvidjeti.

"Fotelje ne glase na ime zastupnika, pa ne možemo predvidjeti tko će sjediti u kojoj stolici“, poručili su iz sabora ne navodeći hoće li obnova fotelja biti gotova do konstituirajuće sjednice, koja se najavljuje za konac srpnja, ili pak kasnije.

Sve su u lošem stanju

Fotelje u sabornici identičnog su izgleda, nabavljene su prije četvrt stoljeća, 1995. kad se sabor renovirao, i od tada nisu obnavljane.

"Iako su svi stolci objektivno u vrlo lošem stanju te zahtijevaju potpunu zamjenu, iste se u ovom slučaju popravljaju ovisno o raspoloživim sredstvima i prema prioritetima“, kažu iz sabora.

172.000 kuna za 30 fotelja

Poziv za dostavu ponuda za potpunu rekonstrukciju 30 fotelja javno je objavljen na saborskim mrežnim stranicama i na portalu središnje državne nabave. Na poziv su se javile dvije tvrtke i odabrana je povoljnija ponuda tvrtke Škrinjica d.o.o. u iznosu od 172.000 kuna te je utvrđeno što mora napraviti.

"Predmet nabave obuhvaća: odvoz postojeće fotelje, izmjenu svih metalnih dijelova i vijaka, skidanje postojećeg tapecirunga, jastuka, PU pjene, spužve, brušenje i lakiranje drvenog postolja te ponovno sastavljanje s izmijenjenim dijelovima, novom spužvom, PU pjenom i tapeciranje u prirodnu kožu“, navode iz sabora.

Pozivom na dostavu, rekonstrukcija fotelja, odnosno „početak usluge“ planiran je bio za 1. srpnja, a planirano trajanje usluge, odnosno radovi, 60 dana.

Kad je riječ o konstituirajućoj sjednici novog, 10. saziva, iz sabora poručuju da će način njezinog održavanja zbog epidemiološke situacije biti naknadno utvrđen, a u skladu sa saborskim Poslovnikom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara