Obnavljat će se pruga od Vinkovaca do Vukovara, projekt od 680 milijuna kuna financira EU

Obnavljat će se pruga od Vinkovaca do Vukovara, projekt od 680 milijuna kuna financira EU

Foto: Ministarstvo regionalnog razvoja

U VINKOVCIMA je potpisan ugovor vrijedan 680 milijuna kuna za financiranje projekta Nadogradnje i elektrifikacije željezničke pruge Vinkovci-Vukovar.

Ugovor za adaptaciju 18,71 kilometar duge pruge od Vinkovaca do Vukovara potpisali su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i predsjednik Uprave HŽ infrastrukture Ivan Kršić.

Projekt će se financirati bespovratnim sredstvima Europske unije.

Nabavljaju se i novi autobusi za Vinkovce

Ministar je ujedno potpisao i drugi ugovor za nabavu novih autobusa za javni promet u Vinkovcima vrijedan 15 milijuna kuna s ravnateljem Petricem i direktorom tvrtke Polet Mijatom Kurtušićem.

Butković je istaknuo da je njegovo Ministarstvo do sada potpisalo 27 projekata ukupne vrijednosti oko 9,5 milijardi kuna.

"Resor prometa se definitivno ubraja u resor koji je najviše potpisao sredstava iz Europske unije i naravno to garantira velike investicijske cikluse u željeznice, u ceste i ono što bi trebalo rezultirati i rastom gospodarstva i BDP-a", poručio je Butković.

Potpisivanju je sudjelovala i ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac.

"Ovi vrijedni ugovori od gotovo 680 milijuna kuna, u sklopu su projekta Slavonija veliki doprinos onome što vlada čini i radi. Veselim se daljnjem ugovaranju europskih projekata ne samo u sektoru prometa nego i svih ostalih", naglasila je Žalac.

Financiranje ovih projekata utjecat će na modernizaciju prometne mreže i time će se smanjiti trajanje putovanja i povećati sigurnost u prometu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara