Obnovljeno krilo B lepoglavske Kaznionice

U lepoglavskoj Kaznionici dovršena je adaptacija krila B i tako dovršeno uređenje središnje zatvoreničke nastambe, tzv. zvijezde, čime su uvjeti smještaja u potpunosti usklađeni s europskim zatvorskim standardima i Zakonom o izvršavanju kazne. L

U adaptaciju je uloženo 6,7 milijuna državnih kuna, a novinari su, zajedno s ministricom pravosuđa Ingrid Antičević Marinović i njezinim pomoćnikom Josipom Hehetom, danas razgledali novouređeno krilo.

Uređenje krila bila je i obveza Vlade, na temelju presude Europskog suda za ljudska prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vlada je u uređenje kaznionice od 2000. godine uložila više od 25 milijuna kuna. Najprije je uređeno krilo E i kružni zid, što je stajalo oko 18,8 milijuna kuna, a sada je uređeno i krilo B. Time smo ispunili obvezu, ne samo prema Europi, nego i prema zatvorenicima koji imaju pravo na humano izdržavanje zatvorske kazne. Još bi se trebali urediti poluotvoreni odjel, kuhinja, blagavaonica i središnja kotlovnica, za što su planirana sredstva u proračunu za iduću godinu. Nadam se da će nova vlada s tim nastaviti", rekla je novinarima ministrica pravosuđa Ingrid Antičević Marinović.

U novouređeno krilo, po riječima pomoćnika ministrice Josipa Heheta, smjestit će se uglavnom zatvorenici ovisnici, koji će prvi put biti odvojeni od ostalih.

(Hina) mz jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara