Od mađarske ruke palo 80 menadžera Ine

MAĐARSKI vlasnik MOL iako nije većinski vlasnik preuzeo je glavnu riječ u naftnom gigantu Ini te pokrenuo pravu sječu menadžerskih glava. Navodno je ovih dana od mađarske ruke "palo" 80 menadžera i direktora sektora.

Informaciju o smjenama objavio je Večernji list, kojem su Ini objasnili kako nije riječ o smjenama, nego o reorganizaciji.

"Ukupna je reorganizacija Ine u tijeku i nova će organizacija u svojoj konačnoj verziji biti u skladu s ugovorom potpisanim između Vlade i MOL-a. Dogodile su se određene promjene na pozicijama unutar menadžmenta kompanije. Riječ je o puno manjem broju od onog koji navodite", odgovorila je uprava Ine na pisanje Večernjaka.

Loši poslovni rezultati krivac

Sasvim je očito kako su loši rezultati u posljednje vrijeme glavni uzrok smjena u Ini koja je prošlu godinu završila s gubitkom većim od milijarde kuna.

"U prvom tromjesečju minus je veći od 200 milijuna kuna, a za polugodište rezultati se još čekaju. Navodno gubitak rapidno raste, već su se pojavile špekulacije o gubitku većem od 600 milijuna kuna", tvrdi se u tekstu Večernjaka.

Mesić: Treba vidjeti ugovor

No, unatoč negiranju iz Ine danas je o smjenama progovorio i predsjednik Stjepan Mesić. Naime, Mesić je danas potvrdio kako mu je poznata informacija dodajući kako Prije svega treba pogledati sporazum kojeg je Vladapotpisala s MOL-om.

"Kad pogledate vlasničku strukturu, Mađari, dakle MOL, imaju 47 posto, a Ina 43 do 44 posto. To nije tako velika razlika, pa u upravljačkom mehanizmu ne bi smjela biti tolika disproporcija. Treba s Vladom vidjeti što je dogovoreno", rekao je danas Mesić.

M.M.
Foto. Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara