"Odbjeglog" Štimca HDZ nagradio foteljom u Hrvatskim šumama

MATO ŠTIMAC je prije desetak dana prešao iz HDZ-a u Glavaševu regionalnu inicijativu, ali je prije tri dana odlučio HDZ-u vratiti svoj parlamentarni mandat. Stranka mu se, kako izgleda, zbog toga itekako odužila.

Mato Štimac je imenovan za člana Uprave Hrvatskih šuma prošlog ponedjeljka, iz čega bi se moglo zaključiti da mu se vladajuća stranka na taj način odužila. Naime, Petar Čobanković, ministar poljoprivrede, jedini je član skupštine Hrvatskih šuma, koja je za člana Uprave tog državnog poduzeća imenovala upravo Štimca.

Kako piše Novi list, glasnogovornik Vlade Ratko Maček demantirao je da se radilo o političkoj trgovini i dodao da je on u tom poduzeću i prije radio.

No, kako doznaje Novi list, istina je da je Štimac u tom državnom poduzeću radio, ali na sasvim drugoj poziciji - u drvnoprerađivačkom poduzeću Gaj iz Voćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je za razliku od ostalih stranačkih kolega koji su prešli u Glavaševe redove, a koji su prema uputama iz vrha HDZ-a morali napustiti fotelje u državnoj upravi, čak i promoviran!

"Ja sam izašao iz HDZ-a" - izjavio je novinarima Novog lista Štimac, dok je Ratko Maček uputio novinarima posve drugu verziju: "Štimac je član HDZ-a tako da ne može istovremeno biti u nekoj drugoj stranci."

O svom viđenju ovog "neuobičajenog" događaja, Branimir Glavaš se očitovao: "Ako je istina da je Štimac i dalje član HDZ-a onda je to očiti dokaz da je ta stranka postala obična javna kuća. Tamo se ulazi i izlazi kako se prohtije najvećim političkim prostitutkama Sanaderu, Šeksu i Mačeku".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara