Odgađa se natječaj za privatizaciju brodogradilišta?

Tekst: J.C.
Foto: Goran Mehkek / Cropix

U SRIJEDU 30. rujna trebao bi biti zadnji dan za podnošenje prijava za sudjelovanje u natječaju privatizacije brodogradilišta, ali Polančecovo Ministarstvo gospodarstva narodno intenzivno radi na pomicanju tog roka za tri tjedna, do 21. listopada.

Iz HFP-a tvrde kako o tome ništa ne znaju i kako je rok odavno određen. Vedran Duvnjak iz HFP-a za Večernji list kazao je kako se danas čuo s Damirom Polančecom, koji mu je potvrdio da se o tome razmišljalo, ali se, kaže, od te odluke odustalo jer je većina od 30 potencijalnih ponuđača koji su otkupili natječajnu dokumentaciju bila protiv odgode.

No, nekoliko ponuđača potvrdilo je kako je HFP od njih tražio pismenu suglasnost za produljenje natječaja, a jedan od njih je i Mijo Opačak, koji cilja na 3. maj. Navodno se suglasnost od ponuđača prikuplja Duvnjaku iza leđa, cijelom operacijom upravlja Polančecov zamjenik Leo Begović.

Nije sasvim jasno zašto Vlada ulaže toliki trud u prikupljanje suglasnosti za odgađanje natječaja s obzirom da ima ona zakonski uopće nije potrebna, ali vjerojatno se radi o pogodovanju potencijalnim ponuđačima koji kažu kako im je rok prekratak da bi poslali konkretnu ponudu i osigurali potrebnih pet milijuna kuna garancije za svako brodogradilište. Iako je otkupljeno 30 natječajnih dokumentacija, u HFP još nije stigla niti jedna ponuda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara