Odgođena rasprava u suđenju stoljeća: Sutkinja Guduriću dala 12 dana za pripremu obrane

Odgođena rasprava u suđenju stoljeća: Sutkinja Guduriću dala 12 dana za pripremu obrane

Tekst: I.Kri. / J. Š.
Foto: Damjan Tadić (Cropix)

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zagrebu danas se nastavlja suđenje za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, a zbog izručenja bjegunca Bojana Gudurića iz BiH ponovno će se čitati optužnica. Bojan Gudurić je doveden na Županijski sud.

Sutkinja je odgodila raspravu na Županijskom sudu te je Bojanu Guduriću dala rok do 15. ožujka za pripremu obrane i pronalazak novog odvjetnika. Sutkinji je Gudurić rekao da se još ništa nije dogovorio te bi se konzultirao s obitelji i angažirao svoga odvjetnika. Sutkinja ga je upozorila da nema odugovlačenja te da se mora pripremiti do 15. ožujka.

> Video: Bojan Gudurić stigao u Remetinec!

Bjeguncu koji tvrdi da nije kriv, a uhićen je početkom veljače, po službenoj je dužnosti dodijeljen odvjetnik Dragutin Baltić.  U javnosti se posljednjih dana raspravljalo o činjenici da bi Gudurić mogao tražiti svoga odvjetnika, jer nije jasno od kuda će nabaviti novac potreban za tako skupo i dugo suđenje. Na posljednjem ročištu svjedočio je kontroverzni crnogorski poduzetnik Ratko Knežević koji je za ubojstvo Pukanića i Franjića optužio "duhansku mafiju" na čijem čelu su crnogorski premijer Milo Đukanović i poduzetnik Stanko Subotić Cane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knežević je rekao da je razlog za ubojstvo Pukanića bilo njegovo pisanje o duhanskoj mafiji u dnevniku Republika i tjedniku Nacional. Tvrdio je kako pripadnici duhanske mafije Pukanića nisu uspjeli uplašiti i potkupiti pa su ga ubili. Potvrdio je i da mu je Stanko Subotić rekao da će ubiti Pukanića i njega.

> Knežević: Neću stati u razotkrivanju duhanske mafije, samo me metak može zaustaviti

"U dva razgovora telefonska Stanko Subotić mi je zaprijetio izričito i to u drugom razgovoru ovim riječima: Ubio sam mnoge, ubit ću tebe i Pukanića ako bude trebalo, dok je prvi razgovor bio više uljuđen prilikom čega je tražio susret u šest očiju, odnosno između mene, Đukanovića i njega", kazao je na suđenju Ratko Knežević te dodao kako su hrvatske tajne službe spriječile ranije pokušaje atentata na Pukanića.

Tijek suđenja za ubojstvo Ive Pukanića pratite na Indexu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara