Odgođena rasprava zbog nedolaska optuženog Milana Čanića

GLAVNA rasprava u suđenju tzv. gospićkoj skupini na Županijskom sudu u Rijeci danas nije održana zbog nedolaska optuženog Milana Čanića koji se brani sa slobode i dvojice za danas pozvanih svjedoka.

Predsjednica sudskog vijeća Ika Šarić izvijestila je da se Čanić telefonski opravdao da zbog snježnog nevremena i zatvorenih prometnica na širem riječkom području ne može stići na današnju raspravu.

Milan Čanić je ranije pušten iz pritvora na zahtjev obrane jer ga do tada nitko od svjedoka nije teretio za djela iz optužnice. Do sada je redovito dolazio na ročišta.

Čanić je kao zamjenik Mirka Norca, zapovjednika 118. gospićke brigade u jesen 1991. godine, optužen za organizaciju odvođenja i likvidacije civila s gospićkog područja.

Za ista djela terete se i druga dvojica optuženih u ovom predmetu - Tihomir Orešković i Mirko Norac, s tim da je Norac optužen da je ubio jednu ženu tijekom likvidacije civila na Pazarištu.

Ivica Rožić je optužen za odvođenje i ubojstvo trojice karlobaških Srba u studenom 1991., a Stjepan Grandić za organizaciju i provedbu zatočenja i likvidacije dvadesetak civila na Lipovoj glavici pokraj Perušića u listopadu 1991. Po optužnici su Rožić i Grandić ta djela počinili po naredbi Norca i Oreškovića.

Glavna rasprava nastavit će se u četvrtak, 9. siječnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara