Odvjetnik čelnice Huaweija: Spremna je na stroge mjere nadzora

Odvjetnik čelnice Huaweija: Spremna je na stroge mjere nadzora
Foto: EPA

ŠEFICA financija kineske tvrtke Huawei Meng Wanzhou, uhićena u Kanadi na zahtjev Sjedinjenih Država, spremna je na stroge mjere nadzora ako njezinu molbu za oslobođenje prihvati sud u Vancouveru, rekao je jedan njezin odvjetnik, dok Peking vrši pritiske na Ottawu i Washington.

Meng Wanzhou je u zatvoru od 1. prosinca, a američko pravosuđe traži njezino izručenje jer je optužuje da je prekršila sankcije SAD-a protiv Irana.

Sutra se nastavlja saslušanje

Ona je već saslušana na Vrhovnom sudu u petak, a u ponedjeljak se nastavlja saslušanje.

Jedan od njezinih odvjetnika David Marti je rekao da bi u slučaju da bude oslobođena, Meng preuzela sve troškove povezane s njezinim 24-satnim nadzorom koji bi obavljale dvije privatne zaštitarske tvrtke, od kojih jednu vode bivši kanadski policajci i vojnici.

U tom slučaju bi boravila na jednom od svoja dva posjeda u Vancouveru i predala bi putovnicu, nosila elektroničku narukvicu i platila veliku jamčevinu.

Meng Wanzhou (46) je izjavila da ima zdravstvenih problema, među kojima visoki tlak. Preboljela je rak štitnjače 2011. i ima problema s gutanjem. Liječi se u jednoj kanadskoj bolnici i dugo zadržavanje bi ugrozilo njezino zdravlje, tvrdi ona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara